Wedstrijdleider onder het mes

Beste mensen,

Soms heeft het leven iets in petto waar je niet altijd met smart naar uitkijkt. Na lang te hebben gekwakkeld met de linkerknie was 8 december de dag dat ik er aan moest geloven. In Den Helder werd onder deskundige leiding van orthopeed dr. Hofstee de operatie uitgevoerd.

Wel in Den helder want in Alkmaar was de wachttijd nog iets langer.

Dus niet geaarzeld en ’s morgens naar het noorden waar ik dezelfde dag dus onder het mes ging. En met recht onder het “mes” want ondanks de lokale verdoving was het goed voelbaar dat het mes door mijn knie sneed. AU, en de orthopeed besloot te stoppen en mij bij te laten verdoven. Zodoende heb ik dus niets van de operatie meegekregen en werd ik 5 kwartier later wakker op de uitslaapkamer.

Ik voelde geen napijn en werd weer naar de kamer gereden, waar ik weer een beetje op krachten kon komen. Uitstekende verzorging viel mij ten deel (wat zijn die zorgverleners toch een toppers) en na een goede nachtrust stond na een heerlijk ontbijtje de fysiotherapeut aan bed voor de oefeningen. Lopen met twee krukken, 100% belasten van de geopereerde knie, traplopen: het ging allemaal naar volle tevredenheid van de fysio.

’s Woensdags middag mocht ik naar huis en kon ik verder revalideren. Een fantastische mantelzorgster aan huis in de vorm van mijn vrouw Ingrid; wat kan je als man meer wensen.

Verder met de oefeningen; vervolgafspraken maken met het ziekenhuis; fysio aan huis moeten mij er weer snel bovenop krijgen. Later zag ik een “aardig” stukje van onze reporter op de site, hetgeen resulteerde in telefoontjes, kaartjes, app-jes etc.

Toch wel fijn dat zo’n clubreporter zo met je meeleeft en je als het ware bijna Buitenzorg inschrijft. Allen: hartelijk dank daarvoor.

Het vervelende bericht dat we voorlopig weer niet mogen biljarten overschaduwde mijn euforie van de genezing, maar het is helaas niet anders. Het positieve is dan weer dat ik dan geen achterstand oploop in het biljarten en ik deze periode kan gebruiken om weer te herstellen.

Ik hoop jullie allen na 17 januari 2021 weer te zien in de zaal en intussen zeg ik:

Probeer gezond te blijven en ik wens jullie allen fijne feestdagen en een voorspoedig 2021.

Nico Gruijs Algemeen wedstrijdleider