Vreemde dingen in het dorp?

Wat zal er aan de hand zijn? als je zo’n titel leest dan moet er toch iets gebeurd zijn. Wel dat zal ik u vertellen, om te zorgen dat je aan de broodnodige beweging komt ga je samen een stukje wandelen door de nieuwe buurt. Op zich niets mis mee, maar ter hoogte van het u allen bekende monument “de stier” hoorden we een vreemd geluid. Dit geluid was niet thuis te brengen maar klonk als een verdrietig gehuil of gejammer en dat maakt je toch nog meer nieuwsgierig. Af en toe een uithaal van echt erge verdriet deed mij alle waarschuwingen aan de kant gooien, Marieke zij nog “blijf nou hier” maar ik wilde er het mijne van weten. Misschien is het wel iemand die hulp nodig heeft en dan laat ik het niet over m’n kant gaan.

Vol verbazing vind ik een foedraal alwaar het gejammer uitkomt en ik pak dat ding op. Open de rits en daar komt er een keu tevoorschijn, volop huilend met lange halen. Ik vraag “wat is hier aan de hand” waarop ik een heel verhaal te horen krijg. Ik zal u de klaagzang besparen maar weet dat alles te maken had met het verdriet van deze keu, die “BARSTENSVOL”caramboles zat en ze absoluut niet kwijt kon. Ook de eigenaar was ten einde raad en heeft dat ding in de bosjes gegooid na jarenlange trouwe dienst.

Inderdaad is het moeilijk te verteren dat mensen zo met hun spullen omgaan, samen staan we toch sterk en zorgen we toch voor elkaar? Dat wetende heb ik hem maar mee naar huis genomen en de boeken erop nageslagen wat te doen. Bladzijde 34, in hoofdstuk 12.4 stond gemeld hoe ik het op kon lossen. 1) kijk vriendelijk 2) help elkaar 3) zet de keu op z’n kop zodat de caramboles een ontsnappingsmogelijkheid hebben. 4) pleeg onderhoud en 5) glimlach na dit verhaal.

Allen een fijn weekend

Ruud Schigt