Voorwedstrijden libre 4e klas, Nico Gruijs deel 2

Zoals ik vorige keer (12 april jl) al omschreef zou er nog een 2e deel van deze wedstrijden achteraankomen. Zo goed en zo kwaad als het ging heb ik een en ander hieronder omschreven van mijn beleving met de voorwedstrijden, een aparte ervaring die ik een ieder kan aanbevelen.

Het is donderdagavond 19 april 2018, rond 18.30 uur. Ik reis af naar Warmenhuizen om daar in het tweede deel van de voorwedstrijden libre 4e klas te spelen.┬áIn de Liefhebber aangekomen zitten we als deelnemers op tijd te wachten op de wedstrijdleiding. Om 19:00 uur gaan we van start. Ik mag in het tweede deel van de voorwedstrijden aantreden tegen Klaas Deuzeman van Ons Genoegen. Klaas is een taaie tegenstander met ruim spel, zodat ik alle zeilen moet bijzetten om hem bij te houden, we gaan redelijk gelijk op. Na een paar kleine series neem ik uiteindelijk afstand en win de partij in 36 beurten, niet geweldig maar toch nog een moyenne van 1.52 wat voor mijn doen best “aardig” is.

De tweede ronde van deze avond bracht mij tegen Gerrit van Doesburg, spelend voor H.N.K. Na een vlotte start van beiden, belanden we in een mindere fase en was het “vechten” geblazen. Zoekend naar de punten kwam uiteindelijk mijn doorbraak met een serie van 11, een voorsprong en die stond ik niet meer af. 55 caramboles in 31 beurten met een acceptabel moyenne van 1.77 dat was dus beter dan de 1e partij van de avond, progressie?

De laatste partij van de avond en tevens de 6e partij van de voorwedstrijden bracht mij tegen Lieuwe Hiemstra van Wieringermeer ’85. Lieuwe had vorige week alle drie partijen gewonnen echter hij kon deze avond niet naar zijn hand zetten. De eerste 2 partijen van de avond gingen voor Lieuwe verloren, en dus erop gebrand tegen mij toch nog een resultaat neer te zetten. Beiden redelijk uit de startblokken maar gaandeweg de partij ging de rem erop bij Lieuwe, daarvan kon ik profiteren met een paar mooie series van o.a. 11 en liep ik bij Lieuwe weg. In 23 beurten bond ik hem aan mijn zegekar met een moyenne van 2,39, de buit was binnen.

In de eindstand werd ik 1e en promoveerde ik naar de 3e klas met een moyenne van 1.95 over 6 wedstrijden, voor de 1e keer een keurige prestatie al zeg ik het zelf. Tevreden keerde ik huiswaarts en wacht met spanning het vervolg af, volgend jaar 3e klas.

Met dank aan mijn leermeesters op de trainingsochtend,

Met biljartgroet,

Nico Gruijs.