Voorwedstrijden Bandstoten 2e klasse, Nico Gruijs verteld

Woensdagavond 6 november 2019, De Parelhof Heerhugowaard;

Tien, jawel 10, spelers zijn aanwezig in de Parelhof om hun voorwedstrijden bandstoten 2e klas te gaan spelen. Wij, een groep van 6 spelers onder leiding van Biljartvereniging Heerhugowaard en 4 spelers onder leiding van D.N.O.

In de eerste partij mocht ik aantreden tegen een “oude” bekende; Joop Ligthart van D.N.O.  ‘86. Joop is een taaie die ik vorig jaar in onze eigen zaal al was tegengekomen. Ik mocht van Joop beginnen en met een aardige serie van 5 had ik direct de smaak te pakken. Na nog een aantal aardige series van 4, 6 en 5 kwam, zoals bij mij niet geheel ongebruikelijk, de klad erin en kwam Joop nog aardig terug. Toch kon ik de wedstrijd winnend afsluiten met een moyenne van net boven de 1,5. Nog niet eens zo gek voor de eerste partij.

De tweede partij moest ik aantreden tegen Gerard Ernens van Steeds Beter, die de eerste partij had verloren met niet zijn allerbeste partij bandstoten. Toch kon Gerard zich goed herpakken, want ik kreeg op mijn broek.

De derde partij van de avond was tegen Bram Glim van H.N.K. Bij Bram ging bijna alles mis wat er maar mis kon gaan. Net erlangs, net er achterom, kortom Bram had het geluk niet aan zijn kant. Ik was redelijk geconcentreerd en met 21 beurten had ik mijn 39 caramboles verzameld. Moyenne 1,85 Niet slecht dus.

Mijn tegenstander en verenigingsmaat, die ik volgende week tref, Rico Salari, won alle drie de partijen. Goed gespeeld Rico. Dat wordt volgende week nog wat als we tegen elkaar spelen. Naast dat ik nog tegen Rico moet, zal ik ook volgende week nog de keuen kruisen met Han Nierop ( de wedstrijdleider en thuisspeler) en nogmaals tegen Joop Ligthart. Ik verheug mij er nu al op.

Tot zover de eerste dag van de voorwedstrijden bandstoten 2e klas.Misschien tot volgende week woensdag in de Parelhof in Heerhugowaard, want het is voor spelers altijd leuk als er support is van de eigen vereniging.

Nico Gruijs