Ton Horseling kruipt achter de schrijfmachine en verteld

Beste medeleden van BV Sombroek

Mijn naam is Ton Horseling, 61 jaar en 35 jaar mede-eigenaar van Restaurant de Burg,
SUTS-dranken en ijssalon en traiteur LEKKERS in Noord-Scharwoude.
Na het 11 dorpentoernooi, waar ik vorig jaar speelde in team Zuid-Scharwoude,
ben ik eens gaan informeren of er een club was waar ik bij zou kunnen aansluiten.
Nico Reus vertelde mij om eens bij BVS te gaan informeren en er bleek plek op dinsdagavond.

Mijn eerste avond op de club

Ik werd op mijn eerste avond hartelijk welkom geheten door Ben Beemsterboer en alle op die avond aanwezige leden. Het spelen ging niet verkeerd en met enkele tips van Dirk een Ruud en anderen probeer ik mijn niveau verder op te krikken.  Vanaf september hoop ik te gaan trainen want er ontbreekt nog wel wat finesse en rust in mijn spel. Voor de toekomst als ik wat meer tijd heb hoop ik wat meer speeltijd met een ander dagdeel.

Dinsdagavond heel gezellig

De dinsdagavondclub is een leuke en gezellige club, er wordt serieus gespeeld maar af en toe ook gelachen en een beetje gedold. We drinken een paar rondjes en bijna iedere week is er wel eentje jarig en worden rijkelijke schalen hapjes geserveerd.

Snuffelen op de site doe ik ook

Na een paar weken spelen ben ik eens op de site gaan snuffelen en kwam uit bij de historie.
Wat schetste mijn verbazing, onze vereniging is opgericht in de Koepelzaal van de Burg. Met een mooi verhaal wordt op de site uiteengezet hoe de vereniging tot stand kwam om na een aantal verhuizingen uiteindelijk in de Sporthal te belanden.

Toen ik nog jong was

Nou ben ik ooit als jochie van 14 op zondagmiddag gaan biljarten in het voorcafé van de Burg.
Daar stonden 2 mooi biljarttafels, we kregen daar les en mochten daarna vrij spelen.
Dat was mijn eerste kennismaking met deze mooie sport al bleef het spelen daarna beperkt tot
af en toe in de kroeg. Terug naar de zondagmiddag in de Burg.  We kregen les van o.a. Nico Kraakman en met wat vriendjes hadden we een enthousiast cluppie.  Er was 1 jongen die we niet kenden en die kon onwijs biljarten. Ik kwam zijn naam laatste tussen de leden tegen; Rico Salari. 
Ik weet niet of we toen al een soort van lid waren maar naar nu blijkt ben ik dus al eens lid geweest van BV Sombroek al was de naam in die tijd nog Biljartvereniging de Burg.

Veel Biljartplezier gewenst van een enthousiast lid.
Ton Horseling