Titelstrijd teamwedstrijden in de C 2

Sombroek 4 heeft zich geplaatst voor de deelname aan de kruisfinale op districtsniveau, bij deze plaatsingsronde wordt bepaald wie er mag deelnemen aan de laatste kruisfinale op 27 mei. 4 teams gaven acte de presence en gingen er volle bak tegenaan. Dat een en ander spannend verliep bleek wel uit de verslaggeving van Dirk de Graaf, van voor naar achter en van links naar rechts gebeurde er dingen die in een tekst aan elkaar geknoopt werden. Als Dirk dan vol met spanning zit slaat de verslaggeving wel eens op hol en dit onverkort plaatsen komt de leesbaarheid niet ten goede, maar Dirk vang je niet voor 1 gat en hij schakelde zijn reporter in die een en ander aan elkaar zal breien.

Het verslag zonder zenuwen,

Sombroek 4 heeft zich geplaatst voor de volgende kruisfinale, zij het met de hakken over de sloot zoals Dirk weergaf. Deze kruisfinale zal vermoedelijk op zaterdag 27 mei verspeeld worden. De deelnemende teams zijn De Diamonds uit Alkmaar, D.O.E.T uit Hauwerd (west Friesland), ADO uit Heemskerk en Sombroek 4. En als je dan geplaatst bent als team dan heb je toch wel een prestatie van formaat achter de rug met zenuwen in je lijf die in dit geval voor Piet Zijp teveel van het goede waren en Piet ging een weekendje weg om de spanning te drukken. Dirk de Graaf mocht meedoen en Dirk was na Jan Beemsterboer en captain Johan Schaddenhorst degene die zijn zenuwen het meest in bedwang zou hebben( ? ) Jan Beemsterboer was volledig in de war en kwam zo vroeg opdagen dat douchen en tandenpoetsen er niet meer bij was, Jan wilde absoluut niet te laat zijn in Den Helder, (dat is een eind weg ja!) Afijn gearriveerd en koffie gehad, dan maar spelen hetgeen niet ging zoals gewenst, Jan zegt tegen Dirk “biertje nemen, helpt altijd” Dirk combineerde dit met een meegebrachte tros bananen en waarachtig er kwam een serie van 12 uit maar kon het tij niet tijdig keren, verlies van partij. Jan Beemsterboer als kopman nou dan heb je wat, maar zijn tegenstander kon hij niet imponeren en hij verloor zijn partij met een verschil van 1 carambole, daarmee wel zeggende “kijk uit hé” Johan was nog steeds in de sferen van de Heimat bier in de benen en praatjes, dat is geen goede combinatie naar later bleek, ook hij verloor zijn partij. Hans Cillessen kwam nog even olie op het vuur gooien door te zeggen dat het “slecht”gaat, heel stom maar dit hadden de mannen nodig om zichzelf te vinden.

In de volgende rondes wist Sombroek 4 ( het sterrenteam) zich op te richten en kwamen zij héél dicht bij de 2e plaats, de Diamonds en D.O.E.T. moesten nog tegen elkaar en de uitslag daarvan was bepalend voor de stand van Sombroek 4. Met nagelbijtende Dirk, biertapper Jan en der Johan aus die heimat wisten zij onder psychologische begeleiding van Barry Floris de laatste wedstrijden te ondergaan zonder er zelf iets aan te kunnen doen. Het verlossende woord kwam na enig rekenwerk toch ter tafel en het team van Sombroek liet zich een luide kreet ontvallen, de zaal was stil maar zij waren 2e en dat telt.

Bij de volgende wedstrijd zal Dirk als stand-in reporter wederom zijn best doen u van wel en wee op de hoogte te houden, Sombroek 4 is nog steeds in de running, dus PAS OP!!

Uw reporter in deze

Dirk de Graaf