The Day After

Of voor de gevorderden onder ons, de dag erna. Ik geloof dat menigeen heeft gekeken in de hoop iets te horen wat ruimte zou geven, wetende dat gezien het aantal besmettingen het iets “onmogelijks” zou zijn. Luisterend naar het OMT vandaag kunnen we alleen maar rekenen op verzwaring van de maatregelen. De Britse variant gooit aardig wat roet in het eten, verschrikt kijken de mensen naar de tv, wat krijgen we nu over ons heen?

We kijken naar de maand Maart

Zoveel is al duidelijk, als de algemeen wedstrijdleider de roosters leeggooit, wat hebben wij dan nog te verwachten? Zelfs de regering sluit zich bij hem aan en wij? wij hebben het maar te accepteren. De regering dreigt zelfs te vallen en wat doe je dan? dan grijp je de macht en autonoom als hij is, regelt hij alles voor als alles weer “mag” regeren is vooruitzien, dat doet hij goed. Tegelijkertijd is het een boodschap naar ons allen, wacht geduldig af, ik geef u een seintje als we weer van start gaan, komt goed!!

Een leuk vooruitzicht

Dat geeft de wedstrijdleider wel aan ons mee, je kunt dus gewoon “los gaan” bij de start van een nieuw seizoen. De leden die dachten slim naar beneden te worden bijgesteld vissen achter het net. Gesuggereerd dat er halverwege een aanpassing mogelijk zou kunnen zijn is iets uit het boek “Rijk der fabelen” welke geschreven is door J.K. Rowling (Harry Potter) Echter, de film is nog niet verschenen, dus weet ik niet hoe het verloopt, geen beeld!

Kortom, een jaar over de balk

Dat kun je wel stellen, maar….. wees blij dat je er nog bent. We kunnen elkaar nog aankijken met een glimlach en zeggen ” ik ben blij je te zien” Of “ik heb het gevoel jou te verslaan ” bij de volgende ontmoeting aan de tafel. Wat is nou een jaar, ik kom tot de conclusie dat het een bewogen maar vliegensvlug jaar is geweest. Ligt dit aan de leeftijd? ik weet het niet, alles ging eigenlijk zo snel en nu kijken we uit naar de zomer waarin we hopen met vakantie te kunnen gaan. Of, nog veel leuker, elkaar aan de tafel ontmoeten, biertje drinken en de revue laten passeren. Laat thuiskomen en met een tevreden gevoel onderuit in de stoel nog 1 borreltje toe zeggende “ik heb wel gewonnen/verloren maar wat was het gezellig”

Nieuwe leden? zeker wel!

Ook dat gaat gewoon door, nergens kun je biljarten en als je een “hoger” niveau hebt wil je nog wel eens aan de wandel gaan. Op zoek naar gelijke sterkte is er in de almaar krimpende biljarterij steeds minder keus. Neem daarnaast de door de corona gesloten horeca waar ook een groot deel van de biljarters hun onderkomen vonden en je hebt een mix van “ga ik aan de wandel” of “schei ik er uit?”. Gelukkig heeft het merendeel door dat stoppen géén goede keus is. Op zoek naar een gezellige club (met aanzien qua sterkte) en mooie accommodatie gaan ze toch op pad. De maandagavond heeft met 26 leden een mooi koppel. Libre, Bandstoten en Kader 38/2 zijn de spelsoorten in de 1e en 2e divisie. Promoveren en degraderen komt dus voor en is best spannend voor de mannen en een gezellige dame.

Dame? kan dat ook bij jullie?

Zeker, waarom niet? Het gaat tenslotte om het biljarten en dan kunnen we alle gezelligheid die er te bieden valt best gebruiken. De dagdelen zullen de vrouwelijke kandidaten met open armen ontvangen, dus schroom niet en meld je aan. Sommige mannen kunnen best een beetje “opvoeding” gebruiken, samen lachen is het credo. Stel je nu eens voor dat je als dame kampioen wordt, het lijkt me dat je dan in de krant komt met foto natuurlijk. Ik win bijna nooit van die dame! en ik wil zo graag in de krant met foto. (dromen is ook fijn)

Uw reporter