Team Sombroek 4, het geluk lacht ze toe.

Gestreden hebben ze, het hele seizoen. Maar Sombroek 3 was niet te pakken, die jongens waren gewoon te sterk. Echter, wie het laatst lacht lacht het best. Sombroek 3 heeft door hun sterkte een druk programma en kopman Ton Nientied plaatste zich voor de clubfinale Libre die helaas op de finaledag van de teamwedstrijden werd verspeeld. Dan maak je een keuze en kies je wat jij gezellig of leuk vind. Ruud Schigt had daar de wedstrijdleiding dus kon ook die niet invallen. Alleen Hen Slooves zou dan alleen op stap moeten, beetje lastig.

Maar niet getreurd, Sombroek 4 kan naar voren worden geschoven en zal een waardig vervanger zijn, het zijn tenslotte ook sterke spelers. Onderstaand volgt het verslag van Jan Grooten en hun beleving van de finale waarbij er gerend moest worden tot ver achter de komma. En wat blijkt, het geluk valt voor de 2e keer hun kant op (wat een mazzel).

Lees het onderstaande ingezonden verhaal van Jan Grooten

Verslag Sombroek 4, finale C2 klasse.

Wij werden verrast met een finale plaats omdat het andere team van Sombroek niet kon. Daardoor vertrokken wij Jan G.,Johan en Jan B. afgelopen zaterdag naar het snookercentrum om daar deze finale te spelen. Wij speelden tegen Turnlust in de 1e ronde Jan G. 65 car. tegen Henk Pijnacker 90 car. Deze ging snel van start in 8 brt ,44 tegen 7 car. Maar hierna ging het wat minder en was de partij uit in 22 brt. met 65 car voor Jan en 78 car voor Henk. Op de andere tafel speelde Johan ,allebei 60 car,deze gingen gelijk op maar op het eind was de tegenstander toch iets beter en was in 20 brt. uit en Johan had 43 car. Ook op de tafel daar naast Jan B. ,deze spelers beide 55 car. ook hier ging het gelijk op maar ook op het eind ging het net mis met Jan,hij miste een dunne bal in de hoek en zijn tegenstander maakte het met een kleine serie uit. In de na beurt maakte Jan 5 car. maar dat was er 1 tekort voor een remise. Dus hierdoor een 5-2 overwinning voor Turnlust.        Maar er volgde nog een 2e ronde ,hierin veranderde Turnlust zijn opstelling ,hierdoor hadden wij alle drie een andere tegenstander. Jan G. 65 car. moest nu tegen Bertus 60 car.,deze partij ging voor Jan veel beter en won in 20 brt. en zijn tegenstander had 22 car. tekort. Op de tafel ernaast speelde Jan B.,beide spelers 55 car. dit ging helemaal mis want Jan miste net en lag ze regelmatig klaar voor zijn tegenstander. Deze maakte hier dankbaar gebruik van en won in 23brt. en Jan had maar 30 car. Dus de uitslag lag nu helemaal in de handen van onze team leider Johan 60 car en zijn tegenstander 55 car. De partij ging in het begin vrij gelijk op maar in de midden van de partij begon Johan beter te scoren en won in 26 brt. Dus nu wonnen wij met 5-2 en in totaal was de uitslag 7-7. Nu werd het percentage gemaakte caramboles belangrijk ,dit bleek achteraf heel belangrijk want Turnlust eindigde op 88 procent en wij Sombroek  op 88.06 procent, u leest het goed wij werden Kampioen op 0.06 procent. Hierdoor zijn wij rechtstreeks geplaatst op 1 juni in de halve finale. Verslag Jan G.