Sombroek-top slaat geweldige slag

Vrijdagavond 7-2-2020 2 teams van Sombroek spelen thuis. Sombroek 12 het kaderteam en Sombroek 2 spelende in de C 1. Het Kaderteam heeft het zwaar, allemaal grote jongens (spelniveau) die “ons” even laten zien wat kader inhoud. Voor het eerst meespelen in zo’n mooie competitie vraagt wat van je kunde, meegesleept worden door Lex Zoon en Gerard van Stenis komt er toch iets van “kunde” los. Vanavond is de tegenstander Horna uit Hoorn met jongens dier er 225 of 200 moeten maken. (wij 90, ook veel hoor!!)

Met Lex Zoon als kopman die helaas niet echt lekker is (virusje?) wordt afgetrapt en met alle kunde die hij heeft weet hij toch 1 partij winnend af te sluiten, 2 punten niet slecht. Arie Rietveld laat zich niet makkelijk aan de kant zetten en “bijt” zich zoals altijd vast in zijn tegenstander. Met 1 X winst en een gelijk spel haalt hij een geweldig resultaat binnen 3 punten. En dan de verrassing van het team Marco Hink, hij traint zich het “ongans” en schiet omhoog. Maar, kader is toch weer een andere discipline. Ook Marco weet een partij winnend af te sluiten en weet ook nog voldoende afstand te maken voor het extra punt hetgeen resulteert in een dikke 8 – 6 overwinning, van harte gefeliciteerd.

En dan Sombroek 2 een nieuw team dat zich voor het 2e jaar probeert te laten zien in de C 1. Omdat de kopman “uitgeleend ” was aan het kaderteam moesten we in een iets andere samenstelling een resultaat op tafel leggen zodat Arie géén boze blikken kon werpen als we het niet goed zouden doen.

Cor ter Burg nam de koppositie over van Arie en vocht zich het hemd van het lijf, letterlijk vechten, want het liep niet zoals Cor graag had gewild. Maar……. als je dan toch 2 partijen weet te winnen dan doe je uitstekend mee, al mag je dan minder tevreden zijn over je moyenne. Maar beste Cor, houd er rekening mee dat je bij een “hoger” moyenne straks ook de kans loopt “uitgeleend” te worden en daar zitten we niet op te wachten.

Ruud Schigt mag als 2e man aantreden en treft een geweldige tegenstander. Met mooie serie’s van beide zijden en heerlijk spel, beleven deze 2 spelers een geweldige avond die heel slim door Ruud winnend worden afgesloten.

En dan “onze Joop” die als een duveltje uit een doosje laat zien dat ook hij gevaarlijk uit de hoek kan komen. Normaal speelt hij op vrijdagavond bij zijn 3 banden clubje, maar omdat Arie “uitgeleend” was wilde hij ons wel even aan wat puntjes helpen en puntjes haalde hij, geweldig 2 x winst.

Resultaat een denderende 14-0 overwinning en…. de koppositie bij grote Libre jongens in de C 1, wie had dat verwacht. Jippie !!

Uw reporter ter plaatse