Sombroek 6 gewestelijk kampioen recreanten

Wauw wat een dag, vroeg op om 09.05 uur Jan Korver ophalen en daarna door naar Nico Kraakman ( de teamleider). En…. door naar Slootdorp, de locatie te waar Wieringermeer ’85 zijn volledig vernieuwde biljartzaal heeft. We werden vriendelijk verwelkomt door de organisatoren en voor je het wist stond er al koffie voor je neus klaar, oh….. wilt u thee? geen probleem, regel ik wel even, smaakje? geen punt. Potverdrie….. een bokkenpootje erbij lekker hoor, ik voel me thuis.

Na alle plichtplegingen en dergelijke werden we uitgenodigd aan de wedstrijdtafels, de eerste partijen werden verspeeld tegen Sombroek 8 uiteraard, zij waren ook geplaatst en om te voorkomen dat er iets bedenkelijks zou gaan gebeuren vecht je het eerst onderling uit. Fel op winst sloeg Sombroek 6 toe, Nico Kraakman tegen Cor ter Burg en Nico is op dreef, Cor kwam in het stuk niet voor en verloor ( ik weet hoe dat voelt). Ruud tegen Hans Kos, gelijk op in het begin maar je kon zien dat Ruud het niet kado kreeg. Hans liet hem werken (niet zijn sterkste kant) voor de punten en probeerde ondertussen zijn punten binnen te halen. Uiteindelijk kreeg Ruud toch de overhand en won, maar hij had wel een uurtje nodig om bij te komen, foei. Jan Korver tegen Dirk Kater, we hadden Dirk zien staan aan de Voorburggracht en zeiden dat hij niet mee mocht met ons ,dom dom. Nu gaf hij Jan het nakijken en won de partij “wat nou, mij niet meenemen? stommerd!”

de 2e ronde, ons geheime wapen treed aan. O o, wat was ze zenuwachtig, zal ik wel meedoen? ik kan het niet zo goed als jullie hoor!! Niet zeuren, je bent sterk genoeg, gewoon jezelf zijn dan laat je wel wat zien. En zien…. dat dat deden we, foei wat kan die biljarten. De tegenstander zag alle hoeken van de tafel en kwam in het stuk niet voor, een grote schreeuw was het gevolg “ik heb ‘m”. Zij bracht dus onze winst en zorgde voor een (tijdelijke) 1e plaats. Ruud en Nico moesten aantreden voor hun 2e partij en daar waar Marieke liet zien hoe het moest kwamen zij niet in het stuk voor en verloren beide kansloos. Oeps, worden we dan toch 2e ? Eef Sneekes was even op visite samen met Jan van Leeuwen en zagen het gebeuren. Na een stevig gesprek tussen Nico en Eef over het verloop gingen zij huiswaarts. Zij maakten plaats voor Henk Holthuis en Nico Gruijs die ons ook nog een Hart onder de riem kwamen steken. Ruud werd onder handen genomen door Marieke en zat stil in een hoekje te mijmeren, het gebeurd.

Eerst maar lunchen, geweldig wat een verzorging. Soep, huzarensalade, broodjes met verse beenham en kaas, melk en karnemelk en krentenbollen, een dik compliment waard.

Voldaan kon men beginnen aan de 3e en laatste ronde. Nico was klaar, 1 gewonnen en 1 verloren. Ruud moest er vandaag 3 en was stilletjes nerveus. Jan Korver had er 1 gespeeld en was gebrand op winst, Marieke had er al een gewonnen en proefde bloed. Jan van start en hij speelde gestaag de puntjes bij elkaar, ondertussen op de tafel ernaast begon Marieke met een serie van 13 aan de partij, boem! er werd stilletjes gesproken over de kwaliteit van Marieke, maar die heeft oortjes op steeltjes en groeide nog meer. Er kwam een serie van 14 achteraan, 27 in 2 beurten, die gaat als de brandweer. Ruud op de tafel daarnaast, ook goed van start, na een paar beurten al 40 caramboles en de tegenstander slechts 8, prima.

Jan won op de 1e tafel en was als eerste klaar. Nico kon de spanning niet meer aan en riep in een doodstille zaal “Marie kom op, je kunt het” waarop de rest in de lach schoot. Marieke volgde Jan Korver op de voet met een moyenne van 3.23 en maakte een vreugdedansje over de gewonnen partij. Ruud zakte langzaam weg doordat zijn tegenstander keurig terugkwam. Uiteindelijk met een moyenne van 2.88 toch winst en genoeg voor de 1e plaats omdat het percentage gescoorde caramboles bepaalde.

Aan het einde van zo’n dag werden de moyennes nog even nagekeken, wie heeft wat gespeeld. Altijd leuk, of toch niet? 1 Nico met 3.92 2 Marieke met een 2.61, Ruud 3 met 2.33 en 4 Jan met 1.71 Ik kan alleen maar als excuus aanvoeren dat mijn tegenstanders zwaarder waren, hoe lang moet ik dit nog horen???

Maar, we gaan naar Nieuwegein voor de NATIONALE TITEL!!