Slotdag clubfinale bandstoten

Het heeft even geduurd maar ja ook voor de reporter is er iets van een zondag met leuke verplichtingen oppassen enz enz, en dan heb ook nog iets zoals zin hebben in het vertellen van een verhaaltje over zo’n finale waar je alle hoop op een beker had gevestigd maar deze vanwege een groot hart voor m’n medemens maar hebt gelaten aan een ander dan mezelf. (of zit het toch iets anders, leest onderstaande)

Zaterdag, de grote dag van de waarheid en voor Ruud de kans zijn koppositie waar te maken en dat zal als vertegenwoordiger van de maandagavond toch niet zo moeilijk zijn. (of wel?) Alle deelnemers waren er op tijd en hadden de goede zin mee, wenste Ruud vooral sterkte en keken eerbiedig zijn richting uit, zijn ego werd bijzonder gestreeld. Ook gaven enkele dames akte de Présence en dit gaf toch wel een extra boost aan sommige deelnemers zoals later zou blijken.

De vijfde ronde ging zaterdag op tafel 4 tussen de koploper (Ruud) en Arie, Arie die Ruud leerde altijd zijn spel te blijven spelen zag een goede leerling tegenover zich en was in 5 beurten op 25 caramboles beland. Ruud schrok wakker en zag dat dit zo niet kon, gooide de verdediging op tafel en kwam langzaam dichterbij. Arie schrok van die kennis en liet zich wat verdedigen betreft ook niet onbetuigd en hier bleek toch dat zijn “iets” betere kennis van de sport redding bracht en won de partij. Achteraf bleek dat bij binnenkomst van zijn vrouw alle zenuwen verdwenen als sneeuw voor de zon en dat dit de winst opleverde, ze straalt dus rust uit. ( ik mis de mijne)

Bart speelde op tafel 2 tegen Kees Stofberg en de wetenschap dat hij zijn best moest doen om bij te blijven, naast de extra aanwijzingen van Arie betreffende Kees Stofberg (link en zo) waren gepland in goede aarde (Arie heeft verstand van grond) Bart knapte Kees op in 17 beurten  Kees verdrietig achterlatend met slechts 11 caramboles. Ook hier bleek enig vrouwelijk invloed de oorzaak te kunnen zijn, zijn meisje was ook ten tonele verschenen, wat is dat toch, doping?

Kees Bruin liet zich als volleerde palingroker niet van de wijs brengen en knoopte de nieuweling (Karl Hornung) die bovenaan stond netjes aan zijn zegekar, alhoewel hij maar 3 caramboles te kort kwam, toch maar uitkijken voor die man. (die nieuwe heeft ook iets met maandag, mmm, vreemd?) Klaas Mulder, de sportiefste van de ploeg kwam als 8e in de finale en liet zich niet onbetuigd tegen Tom Roelofszen, die 8e plaats is van mij en daar komt niemand aan, ik speel gewoon lekker.Nou is die Tom ook geen makkelijke tegenstander hoor, hij sloopt de meeste, vraag maar aan Arie. Inmiddels waren alle opponenten naar elkaar toe gekropen en kon je met de beste wil van de wereld niet zeggen wie er kampioen ging worden, de volgende ronde dan maar.

Kees Bruijn tegen Klaas Mulder, Kees had de overwinningssmaak te pakken en hoewel Klaas hem het vuur na aan de schenen legde mocht het wat Kees Bruijn betreft geen zin hebben en trok hij de winst naar zich toe in 30 beurten, ver@&#$ wat jammer voor Klaas, weer geen punten. Bart Rietveld tegen Tom Roelofszen, wat kijkt die Tom toch blij? Tja, je hoeft van een Rietveld niet bang te zijn, gewoon opknappen en dan zijn ze stil, let maar op. Boem en ja hoor, verlies voor Bart hoe kan dat nou? ik keek in de rondte en zag zijn meisje niet, zou dat het zijn? Tom liep als volleerd biljarter in de rondte en bood zijn tactische kennis aan bij broer Arie die z’n agenda pakte. (of leek dat maar zo?)

Arie z’n vrouw was er wel maar inmiddels had die zo’n geweldig lieve glimlach op het gezicht dat dit Arie volledig in de war bracht en hij zijn partij tegen Karl verloor, potverdrie ik zei het al die nieuwe moet je mee oppassen, nu is Anton Beers er niet en toveren ze dit uit de hoed. Ruud was inmiddels een beetje tot zichzelf gekomen en nam zich voor die Stofberg eens een pak op z’n broek te geven en daarmee z’n kansen op de titel veilig te stellen. Nou wil het toeval dat Kees niet wilde meewerken aan Ruud zijn aspiraties, steunend en kreunend, af en toe mopperend bracht hij Ruud volledig in de war en hij pakte de puntjes. Commentaar bij de wedstrijdleiding mocht niet baten en Ruud kreeg de indruk dat ze allemaal tegen hem waren, zo jammer!

Dan maar de laatste ronde, Tom tegen Kees (Bruijn) Kees had zoals ik al vermelde de smaak te pakken en pakte Tom in. de 2e plaats leek hierdoor een zekere en zelfs de eerste plaats kwam nog in zicht. De kraker van de middag werd een familiekwestie, Bart gaf Arie dit keer een lesje in weinig beurten en haalde de winst binnen, knap hoor! (Rietveld van de vrijdagmiddag, het blijft vreemd, ik krijg er geen hoogte van, zeer gevaarlijk dat wel)  En dan de clash tussen de clubgenoten van de donderdagmiddag, Klaas tegen Kees wat gaat het worden. En dan is Kees alle spanning kwijt die hij had tegen Ruud, onverbiddelijk gaf hij zijn beste partij tegen Klaas gestalte en liet Klaas met 0 punten onderaan de ranglijst. Desondanks toverde Klaas een vriendelijk en sportief gezicht en liet hiermee zien dat meedoen belangrijker is dan winnen. Tja en dan de potentiële kampioen Ruud van de maandagavond, in het strijdperk tegen Karl zou hij toch wel laten zien dat er een andere wind kan waaien als hij aan de tafel staat, maandagavond daar valt toch niet mee te spotten!! Au, wel dus, Karl liet zich niet van de wijs brengen en respect opbrengen voor de maandagavond daar doen ze niet aan als nieuweling (hij weet nog niet hoe het hoort) Langzaam liet hij Ruud zijn ding doen en pakte z’n puntjes op een uiterst geslepen manier, ik had op moeten letten hij had Arie ook al ingepakt verdikkeme!

Een geweldig toernooi, gezellig sportief en zonder wanklank. Leuke publieke belangstelling (ook dames) en dit geeft dan ook aan dat de belangstelling groeiende is met gemiddeld 25 man/vrouw per avond. Ik denk (en hoop) dat er volgend jaar nog meer gestreden gaat worden om te mogen deelnemen aan deze clubfinale. De leiding van Ben Beemsterboer met al zijn verzorging, zijn leuke praatje en de leuke prijzen die hij in samenwerking met de dames uitreikte, mag er zijn. We hebben een dijk van een vereniging.

Onderstaand de eindstand.

Nr Naam Gesp Pnt Car Brt Moy Hs % car
1 Karl Hornung 7 10 153 162 0,94 9 95,03
2 Kees Bruin 7 10 239 163 1,46 11 89,84
3 Bart Rietveld 7 9 171 161 1,06 10 93,95
4 Kees Stofberg 7 8 144 144 1,00 10 85,71
5 Ruud Schigt 7 7 240 171 1,40 12 87,91
6 Tom Roelofszen 7 6 117 173 0,67 6 87,96
7 Arie Rietveld 7 6 335 128 2,61 20 83,95
8 Klaas Mulder 7 0 86 148 0,58 3 61,42

Een deelnemer