Ruud Oudejans (maandagmiddag) schrijft zijn belevenis

Beste biljarters.

Zo’n twee en een halve week geleden, op 2 maart, was voorlopig mijn laatste ‘maandagmiddag’ en een dag erna nog de ‘dinsdagochtend’ voor de biljartles. Daarna wenste ik iedereen het beste en tot ziens ergens in de loop van mei. Atie en ik gingen het weekend erna op reis met onze camper naar Spanje en Portugal, zoals we elk voor- en najaar plegen te doen.

De zaterdag erna startte ik de camper en al na de eerste bocht kwam het vakantiegevoel naar boven. Het Camperen is al bijna 20 jaar een van onze favoriete bezigheden, reizen naar alle delen van Europa, maar ook bv Turkije en Marokko. Na vijf dagen toeren door België, Luxemburg en Frankrijk bepaalden we waar de Pyreneeën overgestoken gingen worden. Dat werd de Somport-tunnel, en de route daarheen via Pau en Oloron St-Marie met prachtig weer, was weer een geweldige ervaring.

Nu hoor ik jullie al denken: “Kon dat toen nog vanwege Corona.”? Dat was natuurlijk bij ons ook een vraag, en we hielden het nieuws omtrent het virus dan ook scherp in de gaten. Toen we die namiddag in Jaca, aan de Spaanse kant van de Pyreneeën, een boodschap deden bij de lokale bakker werden we door de dames aldaar bijgepraat over de toestand in Spanje en die bleek zorgelijker dan we begrepen hadden op de sites van Buitenlandse Zaken.

We besloten niet veel verder naar het zuiden af te zakken en dicht bij de grens een plek op te zoeken waar we een  paar dagen konden verblijven zonder contract met anderen en de situatie in de gaten konden houden. Al na één dag was het ons duidelijk, we wijzigden de koers en na opnieuw de oversteek over de Pyreneeën reden we in vier dagen door Frankrijk en België naar huis.

Nu dan alweer een week thuis, de camper uitgeruimd, gewassen en inmiddels alweer in de stalling, proberen we een ritme op te bouwen voor wat betreft onze dagelijkse bezigheden. En nu al mis ik mijn biljartmiddag en de dinsdagochtend- les, en zoals velen van jullie wel weten, ook het even binnenlopen op de donderdag- en/of vrijdagmiddag.

Ik vind het niet alleen een heel leuk spelletje, maar ook de bijbehorende sociale contacten zijn absoluut belangrijk. We realiseren het ons niet altijd, maar het lid zijn van een vereniging in het algemeen en van biljartclub Sombroek in het bijzonder, betekent een belangrijke ‘invulling’ voor veel mensen, en zeker wanneer ze tijdelijk wegvallen voelt dat niet fijn.

Maar laten we vooral niet ‘somberen’, geniet van het mooie weer, en kijk uit naar het moment dat we de caramboles weer kunnen maken. Voor de zieken onder ons, snel beterschap, en ik hoop jullie allemaal t.z.t. weer te zien in ons biljart-centrum.

Ruud Oudejans