Ronde 6, nu al een beslissing?

Je hoopt dat de beslissing in de laatste ronde valt maar dat heb je niet altijd in de hand. Als je nu naar de wedstrijden kijkt en ziet dat Nico Gruijs toch z’n hoofd zal buigen voor die dekselse Kraakman, die zijn partij glansrijk wint in 16 beurten, dan weet je dat Harry Zuurbier zijn titel binnen heeft.

Dekselse Zuurbier wint zijn partij glansrijk

En is daarmee de nieuwe “HEER VAN LANGEDIJK” . Winst tegen Vermeij, een spel dat moeilijk los kwam maar keurig over de streep werd getrokken. De laatste partij die Harry nog moet spelen tegen Nico Gruijs, zal voor Nico er een zijn om de “eer” en te kunnen zeggen “ ik heb gewonnen van de kampioen” . Maar je wordt dan glansrijk 2e en grijpt naast de titel. Met opgeheven hoofd heeft onze wedstrijdleider laten zien dat hij gerust een aardig partijtje kan spelen, gevaarlijke tegenstander kan zijn en een sportief verliezer is. Zo hoort het ook te zijn, het is maar spel!

Jan Bleijendaal wisselt stuivertje met Jan van der Fluit

Jan tegen Jan is op aller gebied een wedstrijd opzich, 17 om 15 caramboles dus van gelijke sterkte. Bleijendaal onderaan en van de Fluit daarboven, nu andersom. Ook gezellig, blijven ze in de buurt van elkaar.

Sprenkeling gaat door met winnen, oprisping Hensema stopt abrupt

Daar waar we dachten dat Hensema nu toe zou slaan is het Sprenkeling die hem stopt en…. voorbijgaat op de ranglijst, weg 3e plaats. Als hij deze terug zou willen moet de volgende worden gewonnen en… hopen dat Anton hem verliest. Een utopie?

De epische strijd zal de 3e plaats worden

Tussen Sprenkeling en die dekselse Kraakman zal zich straks een strijd ontwikkelen om de 3e plaats, we zijn benieuwd. Beide doen qua fanatiekiteit niet voor elkaar onder en zal dus leuk zijn om naar te kijken.

later meer