Piet Woestenburg, Ridder en sportman op weg naar gene zijde.

Piet de markante Langedijker sportman in hart en nieren is begonnen aan zijn reis naar Gene Zijde. Op een leeftijd van bijna 92 jaar heeft Piet ons vanmorgen vroeg verlaten. Rustig en vredig in het bijzijn van zijn dierbaren ging hij op reis. In 2019 werd hij 90 jaren jong en op de zelfde dag waren zij (Piet en zijn vrouw) 60 jaren getrouwd. Trots was hij altijd op zijn “liefde” en dat stak hij niet onder stoelen of banken, dat moge gezegd zijn. Daarnaast ook nog geridderd in de orde van Oranje Nassau, wat wil een mens nog meer, trots als een pauw en toch zo gewoon, Piet ten voeten uit.

Helpende hand of….. even kijken

De maandagavond werd vaak even verrast met een bezoekje, Piet kwam dan even kijken naar de “grote jongens” zoals hij dat zei. Kan ik wat van leren! Duidelijk was hij daar waar nodig, op zijn leeftijd nam hij op een “schoonmaak dag ” de stofzuiger ter hand. Men had gevraagd om hulp voor het schoonmaken en Piet kwam, een voorbeeld!! Genieten van elk uur van de dag, op klus bij zijn dochter of vertellen welke prachtige slagen hij had gemaakt bij het kolven. Tegenspraak hielp niet, Piet was zo doof als een kwartel maar altijd bloid en vrolijk.

Vrolijkheid en sportiviteit, zijn handelsmerk

Helaas heeft hij net als wij in het laatste jaar, niet kunnen genieten van zijn geliefde sport door de coronaperikelen. Dan komt een afscheid als donderslag bij heldere hemel en je accepteert zo’n bericht, wetende dat de man ten volle genoten heeft van wat het leven hem bracht.

DE WERELD WORDT STEEDS EEN STUKJE ANDERS ZONDER ZULKE MENSEN.

Namens het bestuur wensen wij zijn familie sterkte in deze moeilijke tijd.

Ruud Schigt