Patrick Sombroek vertelt hoe het gaat in de Hoofdklasse Libre

Het is altijd fijn als je samen dingen kunt doen, zo ook uw reporter die een collega (vriendinnetje) op pad kan sturen die ter plaatse de honneurs waar kan nemen en verslag kan doen van een wervelende avond op het gebied van biljartkunsten. Echter, ook Patrick liet zich schrijvenderwijs niet onbetuigd en stuurde een keurig verslagje van de gebeurtenis in Heerhugowaard.

Patrick aan het woord,

Ik mag me geluk prijzen dat ik in zo’n hoge klasse mee mag spelen. Je moet dan wel een gemiddelde halen van 7.00 tot 11.00 of hoger, we moeten 150 punten halen, een hele opgave. In eerste instantie waren we met 5 spelers, echter Pieter van der Hoek melde zich vroegtijdig aan zodat we mooi met z’n zessen konden spelen. Helaas moest van der Eng zich wegens ziekte afmelden en waren we dus wederom met z’n vijven en resulteerde dit in een eerste partij stilzitten voor mij. Inmiddels waren een geweldig aantal toeschouwers binnen komen druppelen, Hen Slooves, Marco Hink, Wil Hoogland, Marieke Schigt (van de krant) Dick Kos, Ed van Stralen, Hans Kooistra en misschien vergeet ik zelfs nog wel iemand, onwijs leuk dat jullie even kwamen! die steun had ik nodig. Mooi op tijd aanwezig want nadat ik 2 uur had gewacht (soms duren de partijen in zo’n klasse best lang) konden ze mijn partij zien .

Daar sta je dan, na 2 uur wachten moet het dan maar gebeuren en het gebeurde ook. Ik weet de exacte series niet meer maar volgens mij ging ik met een serie van 20 van start en in de 3e beurt een serie van 49 zodat ik in 4 beurten al ruim 80 punten had!! Mijn tegenstander Pieter van der Hoek had pech, alles ging vast liggen of kwam niet lekker uit, en uiteindelijk heb ik de partij uit kunnen maken in 12 beurten, 2 matchpunten en een gemiddelde van 12,50!!! Dit belooft heel wat voor komende zaterdag, maar ik kan je vertellen dat het ook heel anders af kan lopen….

Ben benieuwd en hoop dat ik zaterdag mooi spel kan laten zien, 3 partijen, te beginnen om 12.00 uur op de mooie en gezellige locatie van onze collega’s Parelhof Heerhugowaard. Ik hoop dat er zaterdag zoveel clubleden zijn dat ik er verlegen van wordt, ik zal mijn best doen u niet teleur te stellen.

Komt allen, gezellig!

Groet Patrick