Nieuwsbrief maandagmiddag, wie volgt?

Maandagmiddag, 3 december 2018.

Na een telefoontje van onze reporter dat hij een “nieuwsbrief” op de site had gezet ook maar aan het tikken geslagen. Mooi initiatief van onze reporter op de maandagavond om eens een nieuwsbrief te produceren. Zo lezen de collega-biljarters ook eens iets van de gebeurtenissen op een andere middag/avond. Als gevolg van deze nieuwsbrief van de maandagavond wil de maandagmiddag natuurlijk niet achterblijven;

Libre

Anton (Beers), die de laatste twee weken de leiding had overgedragen aan Nico (Gruijs) was weer present en heeft een aantal mooie wedstrijden uit de hoed getoverd, ondanks dat er wegens verschillende oorzaken 6 leden ontbraken. Nico Verhulst moest tegen Hans Mes aantreden en dat Hans een taaie tegenstander is bleek wel weer, Hans verschalkte Nico in 23 beuren met een moyenne van 1.666. Jan Bleijendaal vond in de net herstelde Henk Spaansen een gewillige tegenstander, Jan liet geen Spaan(sen) heel van Henk, (toch maar borreltje nemen) Dick van de Kommer nog altijd spelend met een vervelende blessure won moeilijk van Libbe van Dijk, de trainingen werpen vruchten af, het spel van Libbe wordt snel beter. Een tweede partij kon Dick tegen Karl Hornung ook in winst omzetten, kortom een goede dag voor Dick. Dat Cees Vlug het biljarten nog steeds niet verleerd is moest Jan de Nijs ervaren. Een tweede partij kon Hans (Mes) niet aan want hij verloor van good old Jan Bleijendaal, de tweede winstpartij van Jan, in 28 beurten. Anton bond de strijd aan met Jan (Beijen) en verloor in 9 beurten. Je kunt zien dat training vruchten afwerpt, nietwaar Jan? (moyenne 2.2212). Fantastisch resultaat. Wim (de Vries) moest, ondanks een mooi gemiddelde (1.133), deze keer de eer laten aan Nico (Gruijs), ook training?

Bandstoten

Dat bandstoten toch een heel ander spelletje is hoef ik u niet uit te leggen, dat weet iedere biljarter. Jan Bijen moest het onderspit delven tegen Cees Vlug en Henk Spaansen was te sterk voor Wim de Vries. Het spektakel moest komen van Anton tegen Karl en in toch iets te veel beurten wist Karl de overwinning uit het vuur te slepen. Nico (Verhulst) bond Libbe aan zijn zegekar in 29 beurten, terwijl Dick van de Kommer na twee partijen libre leeg was en Nico (Gruijs) zodoende de overwinning in de wacht kon slepen met een moyenne van 1.333. Henk (Assen) die iets later aan deze middageditie begon behaalde een nipte zege op Jan (de Nijs) 16 – 15. Jan (Bleijendaal) was in bloedvorm, want na twee keer winst in libre was hij dit keer wederom te sterk voor Henk (Spaansen).

Tot zover deze nieuwsbrief, tot volgende week?

Nico Gruijs