Nico Kraakman in de lappenmand

Nu de opening van de zaal nadert lijkt het wel of de een na de ander iets gaat mankeren en als dit dan kleine dingetjes zijn dan is dit nog niet zo erg, hoort bij de leeftijd zullen we maar zeggen of gaat vanzelf over. Maar dit is andere koek dit gaat niet zo maar over dat is wel duidelijk. Nico was al een poosje met zijn gezondheid aan het stoeien, laatst al eens langs geweest en hij klaagde over z’n benen, ging niet lekker en had veel pijn. De dokter maar opgezocht en zoeken zoeken, lopen met rollator tot gevolg, best lastig. Afgelopen vrijdag gebeld en te horen gekregen dat de pijngrens enorm werd overschreden, fruitmand gehaald en langs gebracht. Hij is tenslotte onze “onderhoudsman” en mag dan wel eens mopperen maar heeft een hart van goud en zijn clubliefde gaat héél ver.

Ziekenhuis

Op het moment dat ik langskwam met de verrassing was Nico naar de dokter, dus kreeg ik geen gelegenheid hem in persoon te spreken, we bellen zei ik tegen z’n vrouw. Maar al wat ik hoorde was niets en daar je ook nog andere dingen hebt te doen (strijken en bed opmaken) vergeet je terug te bellen. Gisterenavond (woensdag) laat krijg ik telefoon van Marco Hink met de mededeling dat Nico in het ziekenhuis ligt, gevallen in huis. De volgende dag zijn vrouw Gerda gebeld en gevraagd hoe en wat, uitleg gekregen en gehoord dat er vanmiddag een gesprek met de specialisten plaats zou vinden, ik mocht bellen later op de dag.

vooruitzicht behandeling Nico

Oorzaak van het vallen in huis zijn 2 tumoren die in z’n rug zitten, deze drukken op de zenuwen en zorgen voor een enorme pijn en uiteindelijk het verlies van de controle op z’n benen door de pijn. Op dit moment is een operatie niet mogelijk en is er besloten hem eerst met bestraling en medicijnen te behandelen. Wat er verder op het program staat is niet duidelijk, maar een stukje ondersteuning vanuit de club in de vorm van een kaartje zal zeker helpen. De club is zijn ziel en zaligheid dat hebben we allemaal wel gemerkt. Elke zomer de tafels poesten en wekelijks onderhouden, het is allemaal zo gewoon dat dit gebeurd, toch? Echt niet, je mag als club dankbaar zijn dat wij zo’n persoon hebben die dit belangeloos doet. Laten wij onze dankbaarheid in steun uitspreken, een kleine moeite en een groot gebaar!

STUUR EEN KAARTJE EN STEEK EEN HART ONDER DE RIEM VAN NICO

Zijn adres is Oosterstraat 45 1723 WH Noord-Scharwoude

Uw reporter