Nico Gruijs achter de “schrijfmachine”

Tja moderne tijden zorgen voor het verdwijnen of overbodig worden van gebruiksartikelen, ook vervanging van oude naar modernere apparaten is niet ongewoon. Maar soms blijven mensen een hang naar nostalgie voeden en houden daar in weerwil van de veranderingen toch aan vast. Zo ook uw secretaris die mij vandaag een bericht deed toekomen welke was gemaakt op zijn “schrijfmachine” zoals hij vertelde. Bij zonder daar de man soms echt “modern”en accuraat zijn dingen doet, dan kom je niet zo gauw op een schrijfmachine bij zo’n persoon, maar de wereld is verbazend, toch? Nico, mocht er in de huishoudportemonnee nog een klein bedrag over zijn dan is de aanschaf van een “toetsenbord” best een handig idee.

Alle gekheid op een stokje, het verhaal vanaf die “schrijfmachine” is best de moeite waard om te lezen en ik zal het u dan ook niet onthouden. Neem het in uw gedachten op en geef uitvoering aan de vraag die gesteld wordt, namelijk komt en steun het team van uw keuze. Altijd leuk als er belangstelling is, het geeft je als speler een gevoel van saamhorigheid en dat wordt soms node gemist.

Nico Gruijs schrijft het navolgende,

Maart 2018

De ontknoping van de competitie nadert, de 10 teams van Sombroek Langedijk hebben zich ook dit jaar weer van hun beste kant laten zien en hun uiterste best gedaan Sombroek Langedijk te vertegenwoordigen. De laatste wedstrijden van de teamcompetitie 2017 – 2018 worden deze maand verspeeld en is voor verschillende teams nog een spannende aangelegenheid. Bij het driebanden bezet Sombroek 1 op het moment van schrijven de 3e plaats daar waar de eerste 6 teams slechts 4 punten van elkaar verwijderd zijn, dus alles is nog mogelijk.

Sombroek 2 (C1) bezet een 5e plaats en moet alle zeilen bijzetten om de 3e plek te behalen, met nog slechts 2 wedstrijden te gaan. In de C2 poule A, staat Sombroek 5 nog bovenaan met in dezelfde poule Sombroek 3 op de 3e plaats. Volgende week woensdag 7 maart de kraker, thuis Sombroek 5 tegen Sombroek 3, kom kijken, genieten en moedig uw favoriet aan. In de zelfde C2 maar dan poule B staat Sombroek 4 op een 4e plaats, willen zij nog een plaatsje stijgen dan zullen ze alles in de strijd moeten gooien, doe je best mannen.

De recreanten zijn verdeeld in 5 poules van A tm E,

In poule A doet Sombroek 6 zijn best om bij de eerste 3 te eindigen. Het zit erin maar dan moet en de laatste 2 wedstrijden gepresteerd worden. De druk is groot en we moeten kijken of deze kanjers daar tegen bestand zijn. De onderlinge verschillen zijn ook hier niet zo groot. In poule B is Sombroek 7 wat weggezakt en zal de laatste 2 wedstrijden kunnen benutten om het moyenne wat op te krikken. Op dit moment een 5e plek, maar de achterstand op nummer 2 is maar 5 punten. Zet ‘m op Sombroek 7!! Sombroek 8 staat fier aan kop in poule C, met nog 3 wedstrijden te gaan kunnen ze dit jaar voor het kampioenschap gaan. Het moet kunnen, mannen! In poule D doet Sombroek 10 gewoon lekker mee, de eerste en tweede plaatst lijkt ver weg, maar je weet het met deze ploeg maar nooit. En dan, last but not least in poule E, Sombroek 9, zij bezetten op dit moment een 2e plek en zullen boven zichzelf uit moeten stijgen om op de eerste plaats te bemachtigen,  succes mannen!!

De redacteur