Mooi weer, lekker fietsen

Wat gaan we doen, nou we pakken voor het eerst na weken van binnen zijn de fiets. Eens zal het toch wel over raken denk je dan, maar zekerheid voor alles. We gaan een stukje langs het kanaal richting het Waardje (Oudkarspel) en dan fietsen we zo via Waarland naar Heerhugowaard Noord. Mooi rustig maar, er blijken meer mensen met die gedachten rond te fietsen, stijf aan de kant en opletten. Best moeilijk als je ook van de natuur wil genieten, voor je het weet zit je teveel aan de kant en rijd je in de berm. Hetgeen gebeurd met Marieke, kijk Ruud jonge ganzen en floep daar ligt ze met de snuit in het zand, fiets eroverheen (zeker voor de tocht) Gelukkig niets aan de hand, wat deed je nou? Nou ik stapte af, zakte door m’n knie en het volgende moment was ik wurmen aan het zoeken. Auto’s stoppen en mensen komen verschrikt aanrennen, gaat het? Opgepakt, afgeklopt en nagekeken, niets stuk. Gierend van de lach opgestapt en verder met de geit, wat een dijk van een vrouw, niet stuk te krijgen.

Dat het druk is betekend ook dat verschillende mensen van onze vereniging op pad zijn. In plaats van met zijn Camper rond rijden, loopt Ruud Oudejans nu in zijn eentje door het dorp, pet op en stijf doorstappen. Net als met de Camper, gewoon kilometers maken, ook een bezigheid.

Rondje om, hoi Ruud!!! Gaat ie? ja hoor! voor je het weet wie het was is de man onder begeleiding van zijn vrouw alweer uit het zicht. Han Nierop? uit Heerhugowaard? zou best kunnen. Stapperdestap daar komt Hennie Hink aangelopen, ook onder begeleiding van zijn vrouw die hij ternauwernood bij kan benen, foei die heeft de gang er in, arme Hennie.

13 kilometer gefietst, 5 bossen tulpen gekocht (om uit te delen) Paprika komkommer en tomaten langs de weg gekocht en gelukkig veilig weer thuis. Zo’n beleving op woensdag, dat gaat wat worden nu ze alle dagen thuis is. We moeten maar gauw weer biljarten, beter voor de gemoedsrust.

Uw reporter ter plaatse