Marco Hink is van start, finale libre 1e klas is begonnen

Veel getraind en vol goede moed tezamen met allerlei goede aanwijzingen van de maandagavondclub op zak is Marco richting Den Helder vertrokken. We zullen ze daar eens laten zien wat wij van Sombroek allemaal kunnen en ik veeg ze de pan uit, zo!! Tja, naar nu blijkt zijn er meer zo van huis gegaan en met exact dezelfde gedachten en dan wordt de soep iets anders gegeten. Zeker als de enige reserve afbericht geeft en er tot overmaat van ramp ook een speler geblesseerd raakt, dan blijf je over met 7 spelers en moet er telkens een speler stilzitten. Niet echt leuk voor de organiserende vereniging en voor de spelers, dit zal dan een overweging kunnen zijn voor de districtsbestuurders om dit onderwerp onder de loep te nemen en te kijken wat er mee te doen is.

Marco beschrijft het navolgende verloop van de 1e avond,

De 1e partij mag ik starten tegen de “oude rot” Jan Kant, lastige partij voor beiden waarin Jan uiteindelijk aan het langste eind trekt, hij is ook al met die “ik geef les gedachte” van huis gegaan en laat het kaas niet van zijn brood eten. Hij wint de partij uiteindelijk in 29 beurten met een moyenne van 4.14, net boven de grens.

De 2e partij tegen een van de favorieten: Richard Stroet (ik dacht die andere favoriet te zijn, zo jammer). Dat hij tot de favorieten behoort is gelijk duidelijk, na 3 beurten heeft Richard er 64, en heeft direct een voorsprong van 60 punten. Het vervolg van de partij geeft hoop voor vrijdag en zaterdag, ik kwam nog redelijk in de buurt, maar moest helaas toch het hoofd buigen. Richard wint de partij uiteindelijk in 21 beurten met een keurig moyenne van 5.72.

Tussenstand na 1 dag laat zien dat alleen een stijging nog mogelijk is, zakken gaat niet meer, wat een voordeel!! 2 partijen gespeeld, met een moyenne van 3.89 en een hoogste serie van slechts 18,  dit moet beter kunnen.

Vrijdag gaan vrolijk verder en hopen op een beter vervolg, komt u ook eens kijken? geweldig. ik stel dit zeer op prijs.

Vriendelijke groet, Marco Hink