Marco Hink geeft bericht van de voorwedstrijden 1e klasse Libre te Heerhugowaard

Na Dirk Kater en Rico Salari heeft ook Marco Hink zich weten te plaatsen voor de districtsfinale. In een moeilijke poule, met wisselende resultaten, bleek alle inspanning (voorlopig) toch voldoende. Gesteund door bonusvader Dick Kos, schoonvader Wil Hoogland, wedstrijdleider van de dinsdagavond Ben Beemsterboer en clubleden Joop Looijenga en Arie Krul, mocht Marco de afgelopen 2 weken aan de bak.

Zoals gezegd een lastige poule, met slechts 2 partijen winst en 1 remise uit vuur gesleept. 5 matchpunten en een moyenne van 5.7, zou dat voldoende zijn voor een finaleplaats?? Met de nieuwe regelgeving omtrent plaatsing voor de finales, geen idee. Komt daar ook nog bij dat de poule in Warmenhuizen met een probleem te maken kreeg. Op de laatste dag, bleek daar 1 van de deelnemers vergeten te zijn, dat hij biljarten moest!! Groot probleem voor de wedstrijdleider ter plekke, en nog groter voor Arnolda Kost, de algemeen wedstrijdleider van ons district.

Uiteindelijk is de poule aldaar uitgespeeld, maar niet ieder heeft de benodigde 6 wedstrijden gespeeld. De vraag rijst dan of dit binnen de reglementen van de KNBB valt? We gaan het zien.

Nog geen officiële uitnodiging ontvangen, maar volgens de nu ingevulde uitslagen van de algemeen wedstrijdleider, zou Marco als tweede geplaatst zijn bij de districtsfinale 1e klas.
Deze wordt gehouden op 20, 27 en 30 november in de Parelhof te Heerhugowaard. We houden u op de hoogte of de KNBB akkoord gaat met de ingevulde uitslagen vanuit Warenhuizen waarmee Marco Hink zijn finaleplaats hoopt te verkrijgen.

Marco Hink