Kruimeltje

Dinsdagochtend. Het is weer druk in de Sombroek-biljartzaal. Een dozijn liefhebbers proberen hun gemiddelde op te vijzelen onder toezicht van Dirk en Nico. Deze kanjers praten je gewoon naar een beter gemiddelde. Als Dirk zijn befaamde “Deur de bal” roept, geeft Nico aan dat je een “kruimeltje” te zacht bent met stoten of het tegendeel “je geeft hem een bonk kracht, mejong”. De voorgebakken ligging van moeilijke ballen is een ware beproeving. Maar dat geeft niet. Je bent er om te leren en dat doen de meesten, toch?

Het valt niet mee want ieder heeft weer een andere of betere kijk op de situatie. En dan kan je heerlijk discussiëren. Totdat Nico of Dirk het voordoen en dan zijn er geen discussies meer. Het moet gewoon zo.

De “Omanido”-club heeft zich rond 10 uur aan de tafel genesteld. Koffie met een koekje. En dan komen de vooral-bouw-verhalen. Over een schoorsteen te veel boven op een nieuwbouwtje staat, over de gemeente die eigenlijk de schoonheidsprijs niet waard is. Over zonnepanelen op het dak van Dirk. We moeten die Chinezen spekken en ook natuurlijk onze eigen portemonnee. En koukleumen deden we vroeger al.

De een heeft Duitse panelen met enkele opladers, de andere doet het er met eentje. En dat allemaal om die gaskraan dichter te draaien en je maandelijkse kosten te drukken. Een enkeling meldt dat ie gewoon geld terug krijgt van Fred Vattenval. Maar het blijft gezellig en interessant.

De ziekentafel is leeg zoals bij de tv-serie maar zo af en toe gaat er natuurlijk een krakkemikkige rug of een hoofdpijntje of nog erger over tafel. Logisch want de gemiddelde leeftijd is hoog zo wordt verteld “op de club”.

Na een klein kwartiertje schaften rollen de ballen weer en de kruimeltjes vallen over het groene laken.

Het is telkens weer een leerzame en gezellige boel. Of niet Wout……

Herman Wijte

Naschrift redactie,

De redactie is blij dat er “journalisten” opstaan die het wel en wee van onze “bezige” vereniging op een kleurige manier aan het licht brengen. Onze dank is groot en wij hopen dat een en ander een positief gevolg zal hebben op onze clubleden met een schrijvend vermogen.