Kees Vermeulen ontdekt zijn schrijverstalenten

Wie kent Kees nou niet? iedereen die speelt op de dinsdagmiddag kan echt niet om hem heen. Vrolijke noot, gevaarlijke biljarter, duchtige tegenstander, zelf Ceulemans is geïnteresseerd. (waarin weten we nog niet) Maar onderstaand verhaal zal ons vast iets duidelijk maken en omschrijven de belevenissen van Kees op reis.

Hoe drie biljartkeus bij mij in Oudkarspel terechtkwamen

Nu is het zo dat ik een vriend heb die in Zoetermeer woont. Die vriend, een jeugdvriend, zat in de verhuizingen. Nu raad je misschien al wat er komen gaat. In de tijd toen hij nog werkte, was er een klant die zijn biljarttafel kwijt wou. Daar wist Aad wel een oplossing voor. Hij zou er een goede plaats voor weten in hun verbouwde boerderij, in de stal waar voorheen de koeien stonden. De vloer is met oude plavuizen gelegd en de boel is opgeknapt, en al rap was de biljartkamer gereed.

verhuizingen en hobby

Ik schreef hierboven al dat Aad in de verhuizingen werkzaam is geweest. Het verzamelen van spullen is met zijn Hilly hun hobby. Dat er bij die spullen vaak een verhaal zit, is de leuke kant ervan. Maar ik dwaal af. Aad had biljartballen uit de tijd van Jan Kruik. Op de biljartclub waren de ballen vervangen door nieuwe en kwamen de gebruikte biljartballen te koop. Ik dacht: kat in het bakkie, een mooi verjaarscadeau voor Aad. Nog in de doos met het bekende merk erop. Aad blij op zijn verjaardag, dus dat werd gelijk uitproberen. Wat een verschil met die biljartballen uit de tijd van Jan Kruik. Nadat we uit gebiljart waren, met tussendoor drankjes en hapjes, kwam het gesprek op de biljartkeus: Aad, het lijken wel Champignons, die pomeransen.

Bij ons in het dorp, Kees Tesselaar

Ik weet wel iemand die er nieuwe op kan zetten. Eerst even vragen of hij het wil doen. Ik neem ze alvast mee en dan hoor je het wel. In Noord-Scharwoude heb ik bij Kees Tesselaar aangebeld, en ja hoor, Kees was bereid om ze op te knappen. Verkocht mij gelijk een gebruikte keu, toen ik ze ging ophalen. Nu is het wachten tot ik ze weer naar Zoetermeer kan brengen. Opbellen, afspraak maken, zeggen dat ze pico bello zijn. Dat is voor Aad een teken dat de biljarttafel op temperatuur is en hij me lachend uitdaagt voor een potje biljarten.

Maar eerst, koffie

Maar eerst koffiedrinken en bijpraten. Zie je, dat oude telbord zat er ook bij!

Kom op, anders wordt de koffie oud, roept. Hilly. Zie je het voor je?

Kees Vermeulen