ICT timmert hard aan de weg

Je ziet er zo weinig van, maar achter de schermen gebeurd er van alles. Inmiddels hangt er weer een nieuwe TV voor de reclame, zelfde model als de 1e maar toch weer net iets anders . En ze hadden nog gevraagd om er aan te denken dat we niet 2 verschillende afstandsbedieningen meer hoeven te gebruiken, helaas. Lees eerst de volgende alinea en je ziet dat de veranderingen toch verder gaan.

Reclame op de monitoren plaatsen en houden is best lastig

En juist daar hebben we hard aan gewerkt. Door de chip tekorten duurde het iets langer, maar de Raspberry Pi is binnen. Wat is dat? wel, dat is een klein standalone computertje dat draait onder Linux. Daar kun je op afstand de reclame op zetten en verwijderen net zoiets als de nieuwskrant die hangt ter hoogte van de wedstrijdleiderstafel. Handig voor de man die alle sponsoring regelt, nieuwe klant gevonden? thuis meteen de foto plaatsen en draaien, sponsor blij en club blij.

Wedstrijdleider heeft nu de beschikking over 2 monitoren

Om al zijn werk te doen en minder te schakelen was het best lastig met de reclame. Zodra je de muis bewoog verschoof de reclame en was het geheel niet duidelijk zichtbaar, daar zijn we nu vanaf. De grote Tv’s kun je aanzetten en de reclame draait meteen.

Binnenkort worden de kleine computertjes vervangen

Updates en kleine storingen zijn soms best lastig. Ze worden wel vrij snel opgelost maar je moet wel eens contact zoeken met de afdeling ICT. Ook deze afdeling heeft zijn beperking en de hulp die we inschakelen is héél belangrijk. Een jonge systeembeheerder die z’n vader graag helpt voor ons cluppie, hij is onontbeerlijk. Hij bedenkt de oplossingen en daar profiteren wij van. Soms duurt het iets langer, maar bedenk dat een en ander vaak in het weekend moet gebeuren en zijn gezinsleven ook belangrijk is.

Waar blijven de camera’s?

Zo als boven vermeld komt alles op z’n tijd. Eerst het dagelijks gebruik (computertjes e.d. ) en dan de bijzondere dingen. Dus ze zijn onderweg maar heb geduld is wat wij zeggen. Nu de reclame draait wordt er gekeken naar een nieuwe PC met Windows 11. Daarop komt voor de wedstrijdleiders de mogelijkheid om de nieuw geplaatste computertjes bij de tafels op afstand te bedienen. Storing? uw wedstrijdleider lost het op, top toch?

Tot zover het nieuws van de ICT,