Hoofdklasse libre in Warmenhuizen, Patrick Sombroek vertelt.

Het groepje deelnemers wordt steeds kleiner in deze bijzondere klasse en de Bond moet steeds meer handgrepen toepassen om de resterende deelnemers te voorzien van voldoende tegenstand. Dus heeft men de voorwedstrijden en districtsfinale uitgeschakeld, men gaat dus nu meteen aan voorwedstrijden beginnen maar dan op gewestelijk niveau.

Met andere woorden, de sterke jongens (mannen) moeten nu echt van goede huizen komen om zich te plaatsen. Dat wij zo’n “echte man” op onze club hebben is dan ook best leuk. Hij heeft nu ook concurrentie ( op de club) van Lex Zoon en moet regelmatig z’n beste kant laten zien om de bovenvermelde titel te mogen houden. Een en ander ter zijde geschoven hebbende kunnen we hieronder zijn beleving optekenen en verwachten wij een keurig vervolg bij de andere dagen.

Hoofdklasse libre te Warmenhuizen. 6 deelnemers die ieder per partij 160 caramboles moeten maken, een hele klus. De 1e partij mocht ik tegen de meest ervaren en tevens oudste deelnemer van de 6, namelijk Kees Vlaar. Kees, met een leeftijd van dik in de tachtig, stond er super bij, mocht willen dat ik dat ooit zo haal. Helaas was zijn ervaring niet voldoende en moest hij het onderspit delven. Ik had in 7 beurten 100 caramboles en werd toen overmoedig, toch nog 13 beurten nodig om de laatste 60 binnen te halen.

De 2e partij tegen Harry Entes die weer terug was van weggeweest. Een hele sportieve en goede speler die prachtig spel op tafel legt. Gelijk opgaande eindigde we ook gelijk in 11 beurten in een prachtige partij met een door mij geproduceerde hoogste serie van 73, heerlijk genieten.

De liefhebber met geweldig materiaal en een geweldige gastvrijheid, lekkere hapjes, gewoon top!!

Volgende week woensdagavond (11-12-2019) starten we weer om 19.00 uur, komt u ook kijken? gewoon omdat het leuk is als u onze voorzitter aanmoedigt.

Patrick Sombroek.