Hart luchten, lucht op!

Beste biljartvrienden,

Telkens als de dag er is dat er een persconferentie gegeven wordt, bekruipt mij het gevoel van… zou het weer mogen? Zou de regering de maatregelen versoepelen en zo ja, wat houden die versoepelingen dan in. Mogen we weer binnen met een aantal personen sporten en wordt dan de leeftijdgrens van 27 jaar opgeheven?

Allemaal vragen waarop het antwoord inmiddels al een klein beetje de grond is ingeboord. De pers heeft verschillende antwoorden al onderschept en de avondklok zal nog even blijven. Voor ons gevoel heeft het nu lang genoeg geduurd en aan de tafel staan, zal toch een klein feestje zijn.

Persconferentie en vaccinatie

Het vaccineren van de “ouderen” onder ons heeft inmiddels een aanvang genomen en ik neem aan dat er veel van onze leden de eerste vaccinatie inmiddels hebben gehad, dus die zijn alvast beschermd. In tegenstelling tot de normaal gebruikte “dinsdag” wordt er nu vandaag weer een persconferentie gegeven en velen van ons zullen aan de buis gekluisterd zijn om het (onbekende) nieuws te vernemen.

Hoop doet leven

Elke keer hopen we op versoepelingen die ons te beurt vallen, maar tot nog toe valt het tegen. Voor zover de berichtgeving is uitgelekt lijkt het erop dat we ook na 15 maart nog niet kunnen spelen. De hoop is nu weer gevestigd op 2 weken later, dus zeg maar rond 1 april. Wie het weet mag het zeggen.

District nieuws

Het bestuur van district Noord West Nederland heeft inmiddels besloten dat ook de bondscompetitie niet zal worden hervat. Dat is jammer want er zijn een aantal teams dat in het geheel nog geen wedstrijd heeft gespeeld. Jammer, maar het is niet anders.

Persoonlijke kampioenschappen, voorrondes en finales zijn inmiddels ook al van de kalender gehaald. Ook hier moeten we ons maar focussen op het seizoen 2021 – 2022. Wel is door het district aan de wedstrijdleiders gevraagd te informeren of ze hun teams voor 1 mei 2021 weer kunnen opgeven voor volgend competitie seizoen.

Teamcompetitie

Ik zal dan ook binnenkort aan de teamleiders van onze teams vragen of zij bij hun teamleden willen informeren of zij volgend seizoen weer willen meespelen in de diverse competities.

Blijf positief en lach, dat helpt in opmars naar de zaal!

Nico Gruijs. Algemeen Wedstrijdleider.