Halverwege de vakantie

Langzaam maar zeker schrijdt de vakantie voorbij, allerlei activiteiten hebben plaatsen gevonden of zijn uitgevoerd. De moestuinen leveren een overvloed aan heerlijke producten en vinden hun weg naar blijde afnemers, het blijkt dus dat vele biljarters er een 2e hobby op na houden. Maar toch, je hoort langzaam dat het biljarten weer begint te lonken en na 3 regenbuien vinden ze het wel weer lang duren, rustig aan en nog even doorbijten en 4 september is de dag dat alles weer normaal is.

Rondje Langedijk,

Hoe zal het zijn met Sam Kruijer? toch maar even langs want hij is nog niet zo lang geleden verhuist naar Westervenne. Kom je aan staan ze net klaar om te gaan fietsen, terug naar binnen en eens lekker aan de koffie met koek. Het huisje bevalt uitstekend en ze zijn er maar wat bloid mee, na een lekker koppie wat fris en de koek zei ik we moste oôs padje maares inkorte! het was inmidels 2,5 uur later en de piepers moesten nog op ‘t vuur. De volgende dag Gerrit Smit maar opgezocht die woont sinds 1 augustus ook in Westervenne, best druk in dat huis met zo’n man erbij, iedereen krijgt een veeg uit de pan als hij of zij langskomt, wel gezellig. En de woning???? geweldig, super mooi ingericht. Gerrit en Jansie hoeven nergens meer heen, Gerrit zegt “dit is een A locatie”.

Jan Korver maar eens opzoeken, die is ook met van alles onderweg en misschien vind hij het wel leuk? En…. Kom binnen, koppie? of een borrel, wat een vrolijke boel. Lekker babbelen, ze waren net terug uit het ziekenhuis (bestraling nummer 18) en nog 17 te gaan. Praten leuke dingen en oh ja, de printer heeft kuren, ook opgelost, borreltje toe en weer 2 uur verder, piepers mee uit de tuin, een vliegende kraai heeft altijd wat. Dan ook maar eens langs bij Klaas Buur die zit ook in zo’n schuitje, gelukkig koppie, koekkie en….. lekker wijntje en heerlijk babbelen, zo’n zomer is zo gek nog niet en ik ben blij dat er 7 dagen in de week zitten.

Soms hoef je de deur niet uit en dan komen ze langs, ook héél gezellig. Nico op visite (heeft ook een geweldige tuin met heerlijke spullen) koppie doen, sigaretje met Marieke en ik had vrij vandaag. En zo fiets je door het dorp met je kleindochter, even naar de kinderboerderij en halfuurtje zoet. Opa, gaan we? jep we gaan maar kijk daar is Kees Bruin bij z’n tuin effe langs, bla bla bla en voor je het weet weer een half uur verder Kees het is tijd ik ga ijsje halen met de kleine. Oh eh wil je nog wat mee? tuurlijk…. en weer een tas vol, geweldig zo’n zomer. Wij weg en daar kom je Jan Beemsterboer tegen, effe praten en ik woon ook in Westervenne en ….bij mij kom je niet zeker?? Potverdrie Jan ik kom volgende week bij je an, is goed zie je dan. Gauw ijsje halen en naar huis, Oma wacht. ‘ns praten met Marieke, verhuizen naar Westervenne? scheelt fietsen en …….. pijpje blazen!!

Zondag jongstleden samen met m’n zoon even de computers in de zaal op orde gebracht, alleen tafel 1 moet nog maar de rest is klaar voor het nieuwe seizoen. Roosters voor de teamwedstrijden zijn ook ingevuld en opgestuurd naar de teamleiders. De agenda van BV Sombroek is ingevuld en een ieder kan er in zien wanneer er wat aan de hand is, ziet u een foutje meld dit dan aan Marco Kraakman of Ruud Schigt, wij zullen dit dan corrigeren.

Tot zover de berichtgeving, veel plezier en tot gauw.

Uw reporter