Finale hoofdklasse Libre de laatste en zwaarste dag, Patrick verteld

In een prachtige ambiance onder grote echt zeer grote belangstelling uit Langedijk kon Patrick zijn kunsten laten zien en hopen op de titel in het district. Je slaapt goed en je hebt getraind, met een knuffel van thuis op stap naar de arena, kom maar op. En… dan kom je in de lokaliteit en ziet langzaam leden van je vereniging binnendruppelen. Oei, ze verwachten wat!!

Patrick verteld,

Tja, dan is daar de 2e en laatste finaledag waarin ik de eerste partij direct tegen een kanjer op kan stomen Rob Korf, dat wordt wat. Ik ging van start met een serie van 31 en liet meteen zien wat mijn plannen waren, Rob, kom maar op!! Oké, dus ik hoef me niet in te houden dacht Rob en deed er een serie van 63 overheen. Ik was gelijk van slag en kwam niet meer uit de verf, met slechts 10 beurten had Rob zijn totaal van 150 compleet en zat ik met lege handen, Goed gedaan Rob!!

De 2e partij van de dag ging tegen Dick Bernabela die met een gemiddelde van 7.14 iets beter ging en winnend wist af te sluiten. Restte nog de partij tegen Joop Buijs waar ik toch wel een kansje tegen maak aangezien zijn toernooi echt niet bracht wat hij ervan verwachtte. In joop zijn partij tegen Rob Korf kreeg hij voldoende kansen maar alles ging voor of achterom, om moedeloos van te worden. Ook zijn andere 2 partijen verliepen niet zoals gewenst, dus als het een beetje lukken wil maak ik een mooie slotpartij.

Joop had echter andere plannen en speelde een zeer sterke partij, met slechts  8 beurten op het bord maakte hij de 150 caramboles vol. Uiteindelijk heb ik in 4 partijen slechts 51 beurten gehad en 403 caramboles gemaakt, resulterende in een moyenne van 7.90 waar ik best trots op ben. En als klap op de vuurpijl ben ik 2e geworden en mag ik mee naar het gewest, dus heb ik nog een kans een en ander goed te maken.

Het was een gezellig toernooi en goed voor mekaar in de Parelhof te Heerhugowaard een Toplocatie!!! Ook de toeschouwers uit Langedijk die er zoals eerder gezegd in grote getale waren gekomen, van harte bedankt voor jullie steun.

OP NAAR HET GEWEST!!!!

Patrick Sombroek