Euforie, bezorgdheid en verkeersveiligheid

Onderweg van a naar b en weer terug door het dorp, dat gebeurt regelmatig en zo kom je overal of ziet van alles. Van de week op de terugweg kwamen we toevallig over de Dorpsstraat richting de kerk om aldaar de Voorburggracht op te rijden. We waren even bij de apotheek geweest die nu in het oude pand van Jack Stet is gevestigd, dus is de Dorpsstraat een logische route. Bij de afslag naar de Voorburggracht komt er een fietser van de tegenovergestelde richting, onrustig slingerend met het stuur en een boodschapje in de hand, heel gevaarlijk. Ik ga gelijk in de rustige stand en Marieke zegt ten overvloede “kijk uit” voor die fietser.

Dirk Kater in de bocht

Betreffende fietser schiet voor me langs en gelijk zie ik dat het een bekende is. Raampje open en “hé Dirk!!” Dirk kijkt verschrikt achterom vergeet op te letten maakt een slinger en ziet het bosje aan de overkant rap dichterbij komen. Ik schiet in de lach, een dergelijke slapstick zag je alleen bij de Dikke en de Dunne of de Boefjes. Maar na een extra rukje aan het stuur wordt het bosje op een haar na gemist en met een halve zwaai schiet Dirk het straatje in, film voorbij.

Daags na het spektakel

Nagenietend van wat elke dag weer brengt tingelt de WhatsApp, effe kijken wie dat is, Dirk Kater leuk, wat heeft ie te vertellen, bosjes beschadigd? Fiets stuk of de boodschap plat? Niets van dat alles, hij schrijft het navolgende;

Hallo Ruud!!

Fantastisch dat we weer aan de gang kunnen binnenkort!! Ik vraag me hierbij één ding af, als iedereen tegelijk begint op maandag 31 mei, zullen onze biljarts dan niet verschrikkelijk schrikken? Zou het niet beter voor ze zijn als er, bijvoorbeeld vanaf morgen, af en toe een paar mensen voorzichtig gaan kijken hoe het met ze gaat en zich voorbereiden op de komende drukte? Het is maar een idee, maar je begrijpt dat ik me bij deze aanmeld als vrijwilliger!!

Groetjes! 😂

Fijn dat er nog leden zijn die meedenken, echt TOP

uw reporter.