Eindstanden teamcompetitie inzicht

Langzaam maar zeker druppelen de laatste uitslagen van de teamcompetitie binnen en blijken er verschillende teams van BV Sombroek goed te hebben gescoord. Sombroek 1, topteam op het gebied van 3 banden (oef !) heeft een keurige 2e plaats behaald en zal aan de kruisfinales mogen deelnemen, knap hoor. Driebanden is toch maar een apart spelletje waarvoor je toch wel enig inzicht moet hebben. Maar ja als je team bestaat uit de gebroeders Sneekes wat al bijzonder is en je vult dit aan met Schagenees (Willem Krijnen) en laat de coaching over aan Nico Kraakman, dan zal het je niet verbazen dat zij een 2e plaats hebben. Proficiat mannen!!

Na jarenlang de C1 te hebben aangevoerd en onverslaanbaar werden geacht heeft het team van Barry Floris in een moeilijk seizoen de 6e plaats behaald. Inmiddels vader geworden van een gezonde tweeling, kun je wel begrijpen dat zijn gedachten op een ander niveau draaiden. Arie Rietveld was regelmatig weg op vakantie ( schijnt een hobby te zijn) en daardoor moesten Kees Bruin en Jan Beemsterboer samen met Jan Grooten de kar trekken. Niet te doen dus, af en toe wel een leuk resultaat halen maar echt te kort voor die klasse. Naar verluid neemt Barry afscheid van de club aan het einde van dit speeljaar (juni) Kees Bruin en Jan Beemsterboer verkiezen in verband met gezondheid en leeftijd niet meer deel te nemen. Blijft over Jan Grooten die zegt een middag te prefereren en eindigt het C 1 team. Arie Rietveld is inmiddels overgestapt naar de maandagavond en misschien dat daar nog een C 1 team zal worden geformeerd, wie weet.

De C 2 is bloedstollend spannend geweest, voor de achtervolgers van Sombroek 5 danwel te verstaan. Daar waar team 5 royaal bovenaan stond verloren zij hun laatste wedstrijd wel met 12-2 en maakte het voor de anderen nog extra spannend. Met een paar puntjes meer konden zowel Sombroek 3 als W.B.C nog aanspraak maken op de titel. Sombroek 3 trok alle registers open en wisten zelfs hun laatste tegenstander te bewegen de uitwedstrijd om te draaien naar een thuiswedstrijd voor team 3. Extra tellers gecharterd en woensdagavond 28-3 verspelen, maar zoals zo vaak alles mee hebben en dan toch op je broek krijgen, zij het dat alle partijen blonken van spanning en sportiviteit. 6-8 voor de Vriendschap. Maar W.B.C. moest ook nog, die kregen een wedstrijd tegen Turnlust voor de kiezen. Echte jongens uit de polder, geen gezeur van “ik wist het niet” gewoon gaan en winnen met 9-5, boem!! De eindstand is 1) Sombroek 5 Gefeliciteerd Dirk Rico Peter en Nico. Geweldig gedaan als nieuw team de 1e plaats pakken verdient alle lof. 2e plaats heeft W.B.C en de 3e plaats is voor….. Sombroek 3 toch nog op het podium. Ook knap en chapeau voor jullie.

In de zelfde C 2 maar dan poule B heeft Sombroek 4 een verdienstelijke 4e plaats gehaald, net achter het podium. Maar laten we eerlijk zijn, het team van Johan Schaddenhorst heeft al eens de nationale titel binnen gehaald en wil je commentaar maken op die 4e plaats dan zou ik eerst maar eens zo’n nationale titel in de wacht slepen alvorens met bla bla te beginnen. Volgend jaar maar weer eens proberen en kijken waar het schip strand.

Daar de recreantencompetitie nog niet helemaal verspeeld is kom ik daar later op terug, wel wens ik de teams die een kruisfinale gaan spelen alle succes toe. Willen jullie dat er verslag van die kruisfinale wordt geplaatst dan adviseer ik jullie het op te schrijven en toe te sturen aan de redactie.

Uw reporter