Een vriend is niet meer, leegte alom.

Zo zie je elkaar en zo ben je elkaar kwijt, een vreemde manier om een overlijden te beschrijven maar het gebeurd. Vlak voordat ik naar Australië zou gaan nam ik nog even contact op met Klaas Buur, even weten hoe het gesteld is met zijn gezondheid. Ga je nog naar Spanje met de camper en zo ja wanneer? Nee ik ben niet echt lekker en zal zien wat de komende weken mij zal brengen maar als ik in orde ben dan gaan we zeker. Ik weet dat ik het biljarten heb geparkeerd maar dat is slechts tijdelijk, komt goed en weet dat ze nog op hun broek krijgen van me ik laat me niet kennen. Luister ik wil je nog veel plezier wensen op die grote reis, doe je voorzichtig en kijk je goed uit? Natuurlijk Klaas ik zal opletten en goed uitrusten, geef Johanna een knuffel en ik zie je weer als ik terugkom, dan doen we samen een wijntje als je nog in nederland ben.

En dan krijg je een bericht dat hij het tijdelijke heeft verruild voor het eeuwige, we worden stil. Klaas leren kennen als een man die “ gek” van biljarten het hart op de juiste plaats heeft gehad. Eerlijk en oprecht, bezorgd als geen ander en dus gewoon een “ lieve” vent. Je kunt denken wat je wilt maar betrokken was hij zeker, voor zover hij kon stak hij de helpende hand uit en bleef bezorgd over wel en wee tot op het eind. Gek was hij van zijn kleinkinderen, trots op zijn kleindochter die een geweldige studie achter de rug had, dan ben je een bijzondere “ OPA” Natuurlijk kun je zeggen of vragen wat wij daar als biljarter mee hadden en ik zal dan antwoorden “niets” maar het was wel de mens achter de naam “Klaas Buur” en dan heb je er alles mee.

Klaas, bedankt voor wie je was en wat je deed. Een mensenvriend is heengegaan en een leegte blijft. Mijn vriend is niet meer, adieu.

Namens het bestuur van BV Sombroek wensen wij zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen veel sterkte in de moeilijke tijd van afscheid nemen.