Een nieuw jaar met uitdagingen

Een nieuw jaar is aangebroken en langs deze weg wens ik iedereen een gezond, gelukkig en sportief 2021.

Wat een jaar hebben we achter de rug. Nog maar net begonnen met de clubdagdelen of we moesten al weer stoppen omdat het coronavirus te dichtbij kwam en alles “on hold” werd gezet. Scholen werden gesloten, evenals sportscholen, kantines en zalen waar gesport kon worden. Ook wij ontkwamen er niet aan.

Na de eerste Lock down kwamen er voorzichtig positieve signalen dat het toch weer mogelijk zou worden om onze geliefde sport weer te gaan bedrijven. Toen na een eerste mededeling van het bestuur kwam dat we toch nog niet open gingen, voelde ik de teleurstelling bij de leden, maar ja, het bestuur had beslist.

Positieve klank

Toch volgde niet kort daarna een mededeling met een positievere klank. Het bestuur had besloten om, na een aantal voorzieningen getroffen te hebben, vooral coronavrij te kunnen biljarten. De kantine was nog steeds gesloten en we moesten voor ons eigen drinken zorgen. Met meedenken van de kantine werd een systeem van bonnen in het leven geroepen, maar na klachten (van buitenaf) werd dit systeem ook een halt toe geroepen.

Niet lang daarna kwam van het ministerie de opdracht om alle gelegenheden, winkels etc weer te sluiten. Alleen de noodzakelijke winkels mochten open blijven en dus bleef de keu weer in de tas. Weer niet biljarten. Gelukkig zou een en ander voorlopig duren tot en met 19 januari. Dan gaan Rutte en De Jonge in een volgende persconferentie hopelijk weer wat goed nieuws brengen, maar voorlopig is de stemming nog niet zo positief.

Onrust om Corona blijft

De conrona meldingen blijven stijgen en de ziekenhuizen lopen weer vol. Het bestuur blijft dan ook in spanning afwachten en hoopt op positief nieuws, half januari. De programma’s voor de competities zijn gedeeltelijk aangepast, maar het is nog allerminst zeker of we weer snel kunnen beginnen.

Hou de site van BV Sombroek in de gaten en zodra er meer nieuws is, zal daarover door onze reporter op de site worden bericht.

Met sportieve groet,

Nico Gruijs.

Algemeen Wedstrijdleider