Een mensenmens, een vriend en biljarter in hart en nieren

Hoe omschrijf je een belangstellend mens, een clubmens, een vriend die heengegaan is? Ik weet het even niet, het doet zeer.

Stilte aan tafel en een traan pinken we weg als we de krant openslaan. Het verwachtte bericht komt toch als donderslag bij heldere hemel. Deze kranige vent die een ieder wist te verbazen met wederopstanding en vrolijkheid, met sportiviteit en humor heeft uiteindelijk de strijd vlak voor “hun” feest verloren. Jan Korver Sr is de vriend waarover we spreken. Ik leerde hem kennen via zijn zoon Jan Jr, die bij mij als klant binnenkwam. “Vader Jan” moest ook maar iets nieuws op computergebied en sinds die tijd nam hij bij ons een warm plekje in het hart. Bijzonder als de man was, hij luisterde aandachtig en deed wat je zei (op computergebied). Had ook een terechte eigen mening die op gepaste wijze werd verteld, niet beledigend of grof, maar netjes.

Sportieve biljarter, Teamplayer

En nog zoveel meer titels kun je hem geven als je terugkijkt naar de periode dat hij speelde. Rond fietsend door het dorp ging hij naar zijn teamleden toe om te vertellen wat er gaande was, een middag afspreken om het nieuwe seizoen door te spreken. Nieuwe teamleden werden voorgesteld en de “vervoersronde” aangehaald onder het genot van koffie en borrel die ingeschonken werd door Alie (zijn geliefde), gezelligheid alom . Zijn wedstrijden waren elke keer weer “vol vuur” en de wil om maar zo goed mogelijk partij te geven. Zowel bij winst als verlies was hij begaan met zijn tegenstander, steevast een hand en verontschuldigend voor zijn spel. Heel soms zei hij zachtjes “dat is niet zo’n prettige man” waar je tegen moet spelen en dan wist je genoeg, het werd werken!! Maar naar zijn teamspelers altijd een vette glimlach, “ik heb hem toch te pakken” of op de clubavond een “hihi” ik was te sterk voor je. Altijd bereid om iets te doen op de club, effe tellen of schrijven, geen probleem. Rommel opruimen en vragen “gaat het zo goed?” De teamwedstrijden op woensdagmiddag en de clubavond op dinsdag zullen niet meer hetzelfde zijn.

Bedankt dat ik je vriend mocht zijn

Beste Jan, aan jou het laatste woord.