Een leven zonder biljart, Marco Hink lucht z’n hart!

Ruud heeft ons, namens het bestuur, de afgelopen weken op de hoogte gehouden betreffende het Corona nieuws, de maatregelen en hoe het bestuur denkt hiermee om te moeten gaan.
Ik denk dat ik namens vele leden een woord van dank hiervoor uitspreek.
Nu we door de afgekondigde  maatregelen elkaar nauwelijks zien of spreken, is het prettig om via de website op de hoogte gehouden te worden.
Hopelijk gaat het een ieder goed, gaan we van het positieve uit en hopen dat we jullie binnen niet al te lange tijd weer op de club mogen verwelkomen.

Nogmaals Ruud, bedankt dat je ons telkens up-to-date houdt over de ontwikkelingen.

Maar….. ik lees niet terug over hoe het met de leden gaat zonder het biljart???? Hoe ervaart men het???Is psychische hulp van het bestuur noodzakelijk??

In vele media zijn de afgelopen dagen sporters aan het woord geweest, en een ieder geeft aan dat zijn/haar sport, de belangrijkste bijzaak van het leven is. Uiteraard geldt dit voornamelijk voor de topsporters, maar in zekere mate ook voor de recreanten, zoals wij. Een bijzaak dat is het ja, maar wel waar een ieder veel plezier aan beleeft. De een pakt de keu 1 keer in week ter hand, biljart 2 partijen en keert huiswaarts, om dit de week erop weer te doen. Een ander biljart op 2 of zelfs 3 dagdelen, acteren in 1 of meerdere teams, geven of volgen lessen, bekleden een bestuursfunctie o.i.d.

Voor die laatste groep, valt het leven zonder biljart misschien toch enigszins tegen. Ook de partners in deze mogen niet vergeten worden. Zij worden plots opgezadeld met een partner thuis, die al jaren hetzelfde dagdeel op wegging naar de sporthal om de keu te hand te nemen.

Zo ook bij mij thuis, hoorde je een maand terug nog weleens “moet je nou alweer te biljarten?” Tegenwoordig hoor je steeds vaker “ik wou dat ie maar te biljarten was”.

Hoe dan ook, we hebben er mee te maken, en alles voor onze gezondheid.
Natuurlijk waren we in de zomermaanden ook gewend om circa 2 maanden niet te kunnen biljarten. Maar nu zo plotsklaps! en als het tegen zit, gaan we zo de zomerstop in, wat in zou kunnen houden, dat we een half jaar niet aan biljarten toe komen, ik moet er niet aan denken.

Natuurlijk hebben we vorig jaar een zomerrooster gehanteerd. Of en in welke vorm dit zal en kan worden voortgezet is mij niet bekend. Hiervan zult u ongetwijfeld door het bestuur van op de hoogte worden gebracht. Tot zover mijn bericht over het leven zonder keu.

Ik wens een ieder een leuk weekend, fijne paasdagen, een feestelijke Koningsdag, gezellige Bevrijdingsdag, prettige pinkster, en goede Hemelvaartsdag, en voor degene die deze periode jarig  zijn een happy Birthday. Prettige vakantie wens ik jullie nog niet, ik blijf positief en hoop dat t.z.t. in de biljartzaal te mogen zeggen. Veel plezier met jullie extra vrije tijd, al zou ik zo niet weten hoe jullie die het beste kunnen invullen.

Groetje en tot gauw allemaal.

Marco Hink