Denderend seizoen abrupt verstoord, toch resultaat?

Dat het ene seizoen veel verschilt met het ander hoef ik niemand uit te leggen. Wanneer je kijkt naar het seizoen 2019 – 2020 kon je zien dat er een aanmerkelijk aantal spelers een verhoging om de oren kreeg. Niet omdat ze te laag waren ingedeeld, maar omdat er gewoon beter werd gebiljart. Oefening baart nu eenmaal kunst en dat was terug te zien in het aantal verhogingen vorig seizoen.

Dit seizoen loopt de competitie heel anders. Begin maart werden de corona-maatregelen van kracht en werd de competitie gestaakt. De door de regering ingestelde maatregelen werden door de KNBB overgenomen en hielden in dat de wedstrijden niet verder verspeeld mochten worden.

De leden van BV Sombroek werden abrupt verstoord in hun “goede doen” , planologie werd onderuitgehaald en resultaten werden definitief. Het gevolg was dat teamleden in de afgelopen competitie ineens onder hun kunnen speelden, of ver daarboven. Mogelijk met de gedachte spelend dat ze naar het einde van het seizoen hun moyenne wel weer even konden corrigeren. De corona gooide roet in het eten en het gevolg was dat er 13 spelers een verlaging aan de broek kregen, terwijl 6 spelers zich toch op konden maken voor een verhoging. (nee, geen koorts gelukkig)

Onderstaand voor wat betreft de verhogingen:

Zien we dat Cor ter Burg de opgaande lijn blijft vasthouden en met een start-moyenne van 4.196 steeg naar 4.596 in de C 1. De overstap naar de “grote jongens” gaat hem goed af en inhoudelijk stijgt hij naar 110 caramboles. Het “kaderteam” waarin de “grote jongens” spelen, waren zijn stijgende capaciteiten niet onopgemerkt gebleven, de scout kwam en met een “vet” contract werd hij binnengehaald. Te maken caramboles 90, we zijn benieuwd hoeveel van die kadristen hij “opvreet”

De oude rot in het vak vond zowaar een stukje gezelligheid terug en liet zien dat ook hij nog niet is uitgerangeerd. Arie Rietveld heeft in moyenne een verhoging aan de broek, en mag volstaan met 120 caramboles. Arie, op naar de nieuwe kans voor Nieuwegein.

Ton Nientied (2.938) en Ruud Schigt (3.382) hebben zich ook geschaard in het rijtje van biljarters die aan een verhoging niet ontkomen, zij het dat deze verhoging eigenlijk geld voor de C3. Beide tikken de 80 caramboles aan in de C1(het minimum in deze klasse) In de C2 75 om 80 maar in de C3 90 voor Ton en 102 voor Ruud. Maar goed dat ze daar niet spelen. En dan Jan Grooten ook zo’n gevaarlijke speler, moyenne verhoging van 2,682 naar 2,704. goed gedaan Jan Blijf zo doorgaan. Uiteraard zijn de oude rotten nog niet op, ik vond er nog een in het spelsoort wat zijn liefhebberij is, driebanden waarmee Nico Kraakman stijgt in moyenne naar 0.572 en maakt er 29. Knappe prestatie, ik doe het hem niet na.

Jammer, maar helaas voor de andere spelers in de diverse teams; een verlaging is het gevolg van deze (korte) competitie, maar niet getreurd:

 1. Hen Slooves, nieuw te halen caramboles in de C2 klasse: 65
 2. Arie Krul, nieuw te halen caramboles in de C2 klasse: 75
 3. Marieke Schigt, nieuw te halen caramboles in de C2 klasse: 55
 4. Dirk Kater, nieuw te halen caramboles in 3 banden klein : 15
 5. Eef Sneekes, nieuw te halen caramboles in 3 banden klein : 19
 6. Frans Driessen, nieuw te halen caramboles in 3 banden klein : 25
 7. Joop Looijenga, daalt in moyenne van 3.023 naar 2.932, C1: 80
 8. Jan Beemsterboer, nieuw te halen caramboles in de C2 klasse: 55
 9. Peter Vermeij, nieuw te halen caramboles in de C2 klasse: 55
 10. Dick Kos, nieuw te halen caramboles in de C2 klasse: 65
 11. Dirk de Graaf, nieuw te halen caramboles in de C2 klasse: 55
 12. Johan Schaddenhorst, nieuw te halen caramboles in de C2 klasse: 55
 13. Nico Gruijs, nieuw te halen caramboles in de C2 klasse: 60

Volgend seizoen zullen jullie alles op alles zetten om de verlaging van nu om te buigen in een verhoging voor dan. Voor degene met een verhoging, hoe gering misschien ook: proficiat en ga zo door.

Blijf vooral gezond en let op elkaar.

Uw wedstrijdleider.