De wedstrijdleider spreekt, lees en huiver

We gaan de 9e week in zonder biljarten.

Ik verveel me zo nu en dan en vervolgens ga ik maar eens op de site kijken van onze biljartvereniging. Daar lees ik de stukjes die onze reporter heeft geschreven en ook het verhaal van Ruud Oudejans heb ik met veel plezier gelezen. Dan denk ik wel eens bij mijzelf, het is toch wel leuk om eens wat te schrijven dat dan vervolgens op de site wordt geplaatst. Maar ja….waar moet je in hemelsnaam over schijven en vinden de leden het dan wel leuk om te lezen wat voor zin en onzin je aan het papier toevertrouwd.

Over hoe lang de corona-crisis nu al duurt en hoe lang het nog zal duren voordat we weer een beetje aan het biljarten toekomen. Als je zoals ik een aantal dagdelen het spelletje beoefent dan merk je dat je voor die dagdelen ineens een andere invulling moet vinden, je kunt nou eenmaal niet de hele dag achter in de tuin in de zon gaan liggen bakken. Hoewel, de naderende vakantie van velen zullen door de huidige situatie misschien ook wel niet doorgaan, dus was het zonnetje van de afgelopen weken zeer welkom.

Af en toe een wandelingetje maken door het dorp of een stukje fietsen. Lekker en gezond en je komt nog eens iemand tegen. En ik denk dat we allemaal zo op z’n tijd een eigen invulling gaan geven aan deze dagen. We zitten nog steeds middenin een corona-crisis en we kunnen nog steeds niet biljarten. Voor menigeen is dit een hele vervelende zaak, omdat men niet alleen het biljarten mist maar ook de gezelligheid op het dagdeel en de sociale contacten.

De competities zijn niet afgemaakt en er worden ook geen kampioenen aangewezen. Vooruitkijken naar het volgende seizoen; de competitieteams zijn al weer compleet en doorgegeven aan de wedstrijdleiders van de bond en de recreanten keurig bij Aad Borst neergelegd. Ook de persoonlijke kampioenschappen worden komend seizoen hopelijk weer gespeeld en dan rijst bij de Algemene Wedstrijdleider natuurlijk wel de vraag:

Wie wil in het seizoen 2020 – 2021 weer de PK’s  gaan spelen en heeft zich nog niet aangemeld ???

Het is dus van belang dat wanneer iemand mee wil doen aan de PK’s hij of zij zich zal moeten opgeven bij de Algemeen Wedstrijdleider, Nico Gruijs. In tegenstelling tot de vorige AWL, die iedereen belde of er nog belangstelling is voor de PK’s, legt de huidige AWL de verantwoordelijkheid bij de spelers zelf.

Kortom; wanneer u wilt deelnemen aan de persoonlijke kampioenschappen 2020 – 2021 dient u zelf actie te ondernemen en uw opgave te mailen naar wedstrijdleider@bvsombroek.nl . Geen opgave via de mail betekent niet kunnen meedoen aan de PK’s.

Een aantal leden heeft zich reeds ingeschreven en uiteraard hoeven zij zich niet nogmaals in te schrijven. Ik zie uw opgave graag uiterlijk 15 mei tegemoet.

Let op elkaar en blijf gezond.

Groet Nico Gruijs Algemeen Wedstrijdleider.