De Teamcompetitie C2

Zaterdag 3 April, de dag dat het team in de C2 van Marco Hink, Joop Looijenga, Ruud Schigt en Dirk de Graaf moest strijden om de derde en vierde plaats. De derde plaats geeft recht op deelname aan de kruisfinale, winnen was dus belangrijk daar het zicht op het gewest dan nog in beeld blijft. Sombroekbezoekers Johan Schaddenhorst en Barry Floris gaven leuke ondersteuning, dus we konden met een gesterkt hart aan de gang, laat ze maar komen!!

Strijden tegen het team van WBC, een zware opgave. Dirk ging van start op tafel 2 tegen Cock Zeeman en liet een gedegen partij zien zoals alleen Dirk dat kan, rustig je tegenstander slopen, laat dat maar aan Dirk over, “BOINK” 2 punten binnen.

Joop ging van start op de televisietafel tegen Cor Dekker en nam een leuke voorsprong (36 – 16) echter, Cor liet zich niet kennen en zorgde voor regelmatige series, dit resulteerde in winst voor hem, wij 2-0 achter (chips) Ruud speelde op tafel 3 zoals het hoort tegen Gert Boon, zware tegenstander, alles zelf maken, niets cadeau krijgen, 30-30, 40-40 foei foei, maar…. hij liet zich niet kennen, en onder begeleiding van Johan Schaddenhorst maakte hij 20 caramboles in 4 beurten en won de partij. Stand 5-2 de eerste klap is een daalder waard.

2e ronde

Dirk wederom van start, kort en bondig tegen Cock Zeeman op tafel 3. Weinig verhaal behoudens dat hij briest en zucht, zweet en rood aan loopt, maar geen probleem voor Dirk, hij won wederom 2 punten, zijn tegenstander gedesillusioneerd achterlatend, die naderhand zijn keu te koop aanbood. 2-0

Marco en Joop verwisselde van plaats daar Ruud net als Marco 1 partij speelde,  nu mocht Marco het opnemen tegen Cor Dekker. Lastige partij, maar dat wisten we al, Marco speelde mooi en gedegen, Cor nam afstand Marco kwam terug en ging er overheen. Speelde zijn tegenstander langzaam stuk (dacht hij), echter die Cor laat zich niet in een hoek douwen en won zowaar zijn caramboles, nu moest Marco er nog 5 in de na-beurt, maar ja dat was een koud kunstje. 3-1

Joop kreeg Ruud zijn tegenstander Gert Boon voorgeschoteld, speelde rustig en zag zijn kans komen toen zijn tegenstander begon te mopperen, de speelstijl van Dirk in zijn achterhoofd hebbende sloopte hij hem, WINST!!!! + extra punt maakt 6-1. De totale winst is 11-3 geworden, een mooi resultaat.

De derde plaats is binnen en we zijn een beker rijker, Toppie mannen de teamcaptain is trots op jullie, op naar de kruisfinale te Wormerveer op zondag 22-05-2016.

Uiteraard hopen we op leuke belangstelling.

Uw Reporter