De strijd is in alle hevigheid losgebarsten

Ongelooflijk zoveel strijdlust als er aan de dag wordt gelegd, Robert Scheffer staat in 10 beurten op 19 caramboles en laat zien dat wat hem betreft het kampioenschap nog niet is beslist. Dick Mol staat achter tegen Toon Rekmans die zich driftig achter de oren heeft gekrabd waarom hij gisteren zo slecht heeft gepresteerd, dat zal me vandaag niet gebeuren. Bot en de Bruin op tafel 4 vechten op discrete wijze om de winst, geen wilde dingen gewoon een partij met mooie caramboles en rust aan de tafel, wanneer barst het los? Frans tegen Rob op tafel 1 is bijzonder daar Frans echt wil laten zien dat ook hij niet voor niets in deze finale is terechtgekomen, 13 beurten 10 tegen 7 in het voordeel van Frans.

Met een ongelooflijke snelheid dendert Robert Scheffer naar de eindstreep en Huub Pijnacker daarmee stil achterlatend met de vraag wat er met deze “jonge” man aan de hand is, hij gaat als de brandweer! Nog maar 3 caramboles heeft Rob nodig om deze winst in zijn zak te stoppen. De spanning slaat toe bij Dick Mol dat kun je merken, Toon Rekmans heeft zichzelf onder controle en gaat gestaag door, nu met een voorsprong van 5 caramboles, stand is 12 – 17 met Toon aan de beurt.

Toch laat Huub zich niet volledig van de tafel vegen, met een moyenne van .0900 doe je toch vreselijk goed mee en mag de tegenstander uitkijken, alles is mogelijk met 3 banden dat weten we inmiddels. Toon Rekmans inmiddels op 21 caramboles tegen 12 voor Dick Mol, we gaan een zeer spannende laatste ronde krijgen met een geweldige climax.

De winst is binnen voor Robert Scheffer in 25 beurten tegen 23 voor Huub Pijnacker, geweldig. Nu de vraag wat Dick Mol doet, 12- 24 voor Toon Rekmans. 12 caramboles voorstaan is een niet makkelijke kloof om te overbruggen, de gewenste finale waar elke wedstrijdleider op hoopt komt steeds dichterbij!! Evert Bot strijdt heftig met Sebastiän de Bruin om een hogere plaats op de ranglijst, wie wint er? Tja, en dan tafel waar Frans Dröge en Rob Paur vechten om wie de laatste plaats gaat bezetten, om en om staan ze voor, nu 14 – 17 voor Rob.

Jippy het is voor elkaar, Toon Rekmans heeft de wedstrijd gewonnen en de “finale” zoals gewenst is een feit.

De strijd op tafel 4 tussen Bot en de Bruin is ook gestreden met winst voor Evert Bot 30 – 22, daarmee heeft sebastiän een plaatsje ingeleverd op de ranglijst hetgeen hij probeerde te voorkomen. Op tafel 1 is de strijdt tussen Frans en Rob Paur nog niet gestreden, Rob staat wel voor met 21 – 26 daar waar Frans het jammer genoeg niet voor elkaar krijgt. Wel is de belangstelling inmiddels gegroeid tot het niveau van de nationale finale een aantal jaar terug. Staande genietend van de wedstrijd komen er steeds mee binnen en links en rechts handen schuddend komen de bezoekers toch een hoop kennissen tegen van jaren her, heel gezellig. Rob Paur moet er nog 1 maar ook zo’n laatste carambole is bij 3 banden nog best een opgave, maar de verlossende is dan eindelijk binnen, winst voor Rob Paur en weg van de laatste plaats.

Later meer