De start van het seizoen nadert, eindelijk!!

Links en rechts starten de werkzaamheden weer, stratenmakers komen langzaam op gang en ook de bouwvak is bezig aan z’n laatste week. Wat heeft dat nou met onze lokaliteit te maken? wel het geeft aan dat een ieder zich langzamerhand voorbereid op het nieuwe biljartseizoen. Westervenne is druk met het organiseren van de jaarvergadering (volgens de dorps tamtam) op 28-08 geregeld door Do Zijp (druk mannetje) en dat met al die biljarters van Sombroek die er naar toe zijn verhuisd zal het een drukke boel worden.

De computers zijn allemaal ge-update en gecontroleerd, de zaal is stukje bij beetje door diverse mensen in orde gebracht en het arbitragerooster (schrijven en tellen) voor de komende voorwedstrijden, finales e.d zijn gisterenavond door Ben Beemsterboer ingevuld. Nu nog de lijst afdrukken, mail versturen naar de mensen die aan de beurt zijn ( of bellen als je geen mail hebt) en ook die klus is dan klaar. Bij aanvang van het nieuwe seizoen hangt de lijst met “uw” datum op het bord in de zaal.

Let Op !!!

Kun je niet op de aangewezen datum, dan mag je zelf ruilen met iemand en dit  “moet” je dan doorgeven aan Ben Beemsterboer anders wordt het een rommeltje, is er niets bekend bij Ben Beemsterboer dan bent u zelf verantwoordelijk en aanwezig op de aangegeven datum. Er is geprobeerd een en ander zo eerlijk mogelijk te verdelen, gemiddeld zijn we allemaal +/- 2 keer aan de beurt om te schrijven en/of te tellen en op een heel seizoen mag dit geen probleem zijn. Sommige van u zullen vaker de acte de présence geven, maar zij zijn Arbiter en noodzakelijk voor een goed verloop van onze sport, de waardering voor hen is dan ook groot.

De ziekenboeg,

Jan Beemsterboer ( voor de kenners Jan B) heeft een hartoperatie ondergaan, wat er precies getracht is te repareren is de redactie bij het ter perse gaan van dit bericht nog niet bekend. Maar dat het een zware klus was, dat kunnen we ons wel voorstellen en wij wensen hem dan ook veel sterkte toe en een spoedig herstel. Jan Korver heeft z’n laatste behandelingen in het ziekenhuis bijna ondergaan en probeert onder begeleiding van zijn vrouw Alie weer op krachten te komen. Klaas buur heeft ook de moeilijkste periode achter de rug en die is ook druk zijn krachten weer op peil te brengen onder begeleiding van zijn vrouw Johanna. Ook Jan Meester heeft het thuis erg druk met z’n ernstig zieke vrouw, gelukkig gaat Johanna Buur af en toe langs om ondersteuning te geven. Zo zie je maar, als we samen een helpende hand toesteken komen we door moeilijke periodes heen. Saamhorigheid is een mooi woord, denk er eens aan en tover een glimlach op het gezicht van je medemens, dat is best leuk, kan ik je uit eigen ervaring vertellen.

………. nog 11 nachtjes slapen, en dan……….Joepie!!!

Uw reporter