De een-na laatste dag van het jaar 2020, een terugblik

2020 wat een ellendig jaar qua gezondheidsperikelen en Lock downs. In alle vormen, wat je ook benoemd er straalt geen positiviteit vanaf. Het biljarten is dan maar een klein onderdeeltje van je leven en eigenlijk onbelangrijk als je het afzet tegen de corona, ware het niet dat je daar toch een sociale binding hebt met een groot aantal leeftijdsgenoten, vrienden of wat dies meer zij.

Het jaar begint

Eigenlijk niets bijzonders, de wereld staat zoals altijd op z’n kop met allerlei zaken, men spreekt van een bijzonder virus in China (lekker ver weg) en wij? wij spreken van wedstrijden en het komende “einde” van het biljartseizoen. Sommige teams staan er uitstekend voor (C1 team) en anderen strijden nog voor een goede plaats. Wereldse dingen gaan voorbij of komen aanwaaien, gesprekken op de club zorgen voor evaluatie van de problemen en daardoor worden ze in de zaal alvast opgelost (of erger gemaakt). Het bestuur is druk met de dagelijkse dingen en vind zijn uitbreiding in Hensema en Stuifbergen, wisseling van belangrijke posities, zij blij en wij gelukkig.

Naderende kampioenschappen

Arbitercursus is ten einde en de deelnemende clubleden zijn geslaagd, iets waar de vereniging dan ook weer terecht trots op is. Het C1 team speelt in een geweldige periode en haakt andere teams aan de zegekar met uitslagen van 14-0. Op de dagdelen vinden verwoede partijen plaats om de deelneming aan het clubkampioenschap veilig te stellen. Tegenwoordig vind men deze deelname weer een eer en gezellig, belangstelling te over. En…. je komt in de krant, men praat over je en soms noemen ze je “mijnheer” zijnde de kampioen van BV Sombroek.

Onrust en Corona, wat is dat?

De wereld op z’n kop, er komt iets uit China en dat houd niet op. Links en rechts hoor je vreemde dingen en langzaam dringt de Corona zich op. Ouderen maken zich zorgen daar het hun het meeste zou raken, het bestuur komt bijeen en praat, praat, praat en heft de handen naar de hemel, wat moeten wij er nu mee? Moeilijk moeilijk. 12-03-2020 besluit het bestuur de zaal op slot te doen, te gevaarlijk gezien de leeftijdscategorie waarmee we te maken hebben. Zuinig zijn op je leden is het devies en belangrijker dan biljarten is hun gezondheid. Zaal dicht, jammer maar nodig!!

KNBB volgt en stopt alle wedstrijden

PK, Team en andere wedstrijden, alles is gestopt en na later blijkt geschrapt van de kalender. Volgend jaar een nieuwe kans, iets wat natuurlijk jammer is voor alles en iedereen die zich “uit de naad” heeft gewerkt om op deze positie te komen, ach er zijn ergere dingen. Dus ook geen clubkampioenschappen met de daarbij behorende gezelligheid.

De eerste patiënt van de club

Een grote schok, is het dan ook bij ons doorgedrongen? ja inderdaad, Wim Bruijn van de vrijdagmiddag had de twijfelachtige eer. Gebeld en gesproken, geduimd en gehoopt, maar gelukkig is hij er goed vanaf gekomen en hersteld. Diezelfde vrijdagmiddag had er meer (4 in totaal) en de snelle reactie van het bestuur heeft mogelijk erger voorkomen. Pffffff!

Pasen kruipt voorbij, mei en juni komen er aan, nieuws?

Enig licht in de zaal is er nog niet, onze interieurverzorgster is druk geweest met de gordijnen en vitrage, daarnaast heeft ook de rest van de zaal een goede beurt gehad. Wanneer kunnen we weer? hoor je voorzichtig. Wordt het september? en dan!! dan komt er verlossend bericht, maandag 29-06 mogen we weer, joeppie!!!! Weet dat het bestuur er moeite mee heeft gehad om dit besluit te nemen, zij in al hun zorg en eenvoud vonden het best moeilijk. Hieruit blijkt dat besturen best moeilijk is, er rust een grote verantwoording op hun schouders.

Met protocollen in alle vormen

Duidelijk worden de protocollen uitgelegd en het bestuur? dat werkt zich uit de naad om in samenspraak met de wedstrijdleiders alles in orde te maken. De gehele week drukte van belang, kantine blij en knallen maar. Zorgen om de mogelijke warmte in de zaal? welnee, gaan met die banaan, blijdschap alom. Praten en lachen, koffie of een biertje doen, we zijn blij.

Corona is jojo, beperkingen dreigen

Langzaam maar zeker komt het spook toch weer opdraven, oktober en november zijn moeilijke maanden. Maatregelen worden opgelegd en uiteindelijk wordt de zaal wederom gesloten op 14-12-2020. (zucht) De Lock down is er weer, keu in de kast en maar richten op de kerst die komende is.

Einde jaar 2020, gelukkig!!

Voorzichtig horende in de wandelgangen ziet het er naar uit dat de vereniging er goed vanaf komt. Bestuur is wijs geweest, top! Zeker als je dan ziet dat dat zelfde bestuur besluit (na geweldig idee van Joop Looijenga) een ieder ’n geweldige kerstkrans te bezorgen van Bakker Jonker, echt top!! Inderdaad nog nooit gedaan en nu? vraagt men al om herhaling van die geweldige geste. De glimlach kwam terug bij de leden, we zijn toch lid van een fantastische vereniging, dat is duidelijk.

Mijmerende reporter zegt,

Achter de computer geniet ik van de leuke dingen die ik aan u kan schrijven, u op de hoogte te houden van mijn en dijn. Zorgen dat de homogeniteit gewaarborgd blijft op onze vereniging is een grote eer die ik deel met het bestuur, zonder hun zou ik het niet kunnen, dus duidelijk is dat wij HET SAMEN DOEN.

Ondersteund door een fantastisch bestuur zeggen wij,

Gelukkig en gezond 2021

op 19 januari krijgen we weer bericht van onze ministerpresident, dan zien we of er iets veranderd. Tot dan!

Uw reporter