De 2e dag van de Finale Bandstoten

Vrijdag 5 april; 19:00 uur.

Ruim op tijd waren de deelnemers, arbiters, schrijvers en belangstellenden aanwezig, dus je mag wel stellen dat zo’n finale een warm hart wordt toegedragen. De tweede dag breekt aan en alles is nog mogelijk. Natuurlijk een cliché maar het is nu eenmaal zo dat er na een eerste finaledag nog weinig kan worden gezegd over het eindresultaat.

Nadat iedereen wederom van harte welkom was geheten door AWL Ruud Schigt werd de derde ronde in beeld gebracht.
Tafel 1: Donderdagmaatjes en teamgenoten Pater Vermeij tegen Nico Gruijs. Na negen beurten een voorsprong voor Peter met een paar mooie series van 9 en 7. Nico probeerde met series van 5 nog iets terug te doen, maar tegen een ontketende Peter was geen kruid gewassen. Peter won de partij in 15 beurten met een prachtig moyenne van 2.266.

Tafel 2: Rob Wijker tegen Jan Stoop. Beiden hadden moeite om het juiste ritme te vinden, maar na de 9e beurt, stand 5 – 5 vond Jan zijn vorm van woensdag terug en maakte de partij uit in 14 beurten.

Tafel 3: Piet Woestenburg tegen Nico Zijp. Twee gelouterde spelers die elkaar weinig toegaven. Nico begon ontketend en met onder ander een serie van 8 had hij na 4 beurten al 13 caramboles op de teller. Piet in de achtervolging, maar moest na een paar mooie series toch de eer aan Nico laten. Moet nog wel even vermeld worden dat Piet met een “vreemde” keu speelde omdat hij vlak voor het begin van de wedstrijd de pomerans van zijn eigen keu verspeelde. Domme pech dus voor Piet.

Tafel 4: Hen Slooves tegen Jan Korver. Jan kwam slecht uit de startblokken en daar maakte  Hen dankbaar gebruik van. Na 10 beurten 16 – 4 voor Hen. Jan zette nog even alles op alles om bij te komen maar met een tussensprint van een tot dan toe hoogste serie van 11 nam Hen toch afstand en zegevierde in 20 beurten.

Vierde ronde:

Nico Gruijs tegen Jan Korver. Gedegen en rustig spel van Nico deed Jan uiteindelijk de das om. In de laatste zeven beurten speelde Nico 20 caramboles bijeen en won de partij met 30 – 18.

Piet Woestenburg tegen Hen Slooves. Piet nam van begin af aan het initiatief en stond na twaalf beurten op een voorsprong 17 – 5. Vervolgens stokte de productie en kwam Hen steeds dichterbij en na een sterke eindsprint kon Hen zegevieren in 24 beurten.

Jan Stoop tegen Nico Zijp. Of het nu kwam doordat Nico ontketend was of dat Jan zijn kruid in de eerste partij had verschoten zal altijd een vraag blijven maar feit was dat Nico de partij in 16 beurten won 30 – 6. Jammer Jan, zaterdag beter.

Peter Vermeij tegen Rob Wijker. Peter haalde uit de eerste elf beurten slechts 5 caramboles en stond Rob al op 7. Na 19 beurten stand 17 – 13 voor Peter, maar het einde was in zicht en ondanks een sterk einde van Peter won Rob met één carambole verschil. 33 – 17

Zaterdag ronde 5,6 en 7.

Steun uw dagdeel en kom langs. Moedig ze aan en we maken er met z’n allen een mooi feestje van.

Aanvang 15:00 uur en de afsluitende finale begint om 19:00 uur.

Nico Gruijs