De 1e patiënt van de club

Boem, het bericht kwam mij iets te hard aan en dan denk je meteen “wat moet ik er mee” ? Toch maar even nagaan of het verhaal klopt, spreken met de betrokkene kan verhelderend werken. En inderdaad het verhaal klopt, onze Wim Bruyn (vrijdagmiddag) is opgenomen met verschijnselen en in het MCA te Alkmaar positief getest.

Zijn vrouw Tineke vertelt,

Sinds een dag of 10 was Wim af en aan ziek en had hij last van wat gedacht werd een griepje te zijn. Contact met de huisarts en goed nagedacht over een en ander, mensen op afstand gehouden hebbende, en de adviezen opgevolgd. Maar het ging niet weg, nogmaals huisartsenpost gebeld en gecontroleerd zijnde door iemand in een wit pak, werd besloten door middel van antibiotica het nog een dag of 2 aan te zien. Wim is bekend met longproblemen en mede daardoor vatbaar bij mogelijke griep die ook heerst.

Echter, de volgende dag werd Wim wederom onwel en viel flauw wat ook al eerder gebeurd was. Tineke heeft direct huisarts gebeld, werd Wim opgenomen in het MCA te Alkmaar en getest op Corona, Positief. Bezoek aan het ziekenhuis is uit den boze, niet doen dus.

Tja wat nu? Wim ligt in het ziekenhuis en Tineke is alleen thuis alwaar bezoek natuurlijk niet welkom is gezien het besmettingsgevaar. Maar ze vragen zich af “waar heeft hij dit opgelopen?” Filosoferend over zijn verblijfplaatsen komt hij bij de Biljart op vrijdagmiddag, gaat naar de sportschool en doet boodschappen. Vakantie? nee dat zijn we niet geweest, ook geen weekendje weg. Vraagtekens zonder antwoord zorgen voor onrust, en dat is nou net iets wat we niet kunnen gebruiken.

Dus is het advies, luister naar de raadgevingen die we krijgen en volg ze op. Bovenstaande verteld ons een klein beetje waar je op moet letten en bij onrust of vragen over de gezondheid van je partner die symptomen vertoond als boven, bel de huisarts. Blijf ten alle tijden rustig zoals Tineke omschrijft, denk goed na en weet dat als het nodig is er direct hulp komt.

Langs gaan bij Tineke is op dit moment niet raadzaam, een belletje plegen wel en altijd leuk om een hart onder de riem te steken. Maar let op, als je 20 keer per dag het verhaal moet vertellen kun je er ook moe van worden. Boodschapje voor haar doen, bloemetje voor de deur (ook leuk) laat het weten, help elkaar is het devies.

We hopen dat het hier bij blijft en wensen Wim vanuit de club alle beterschap toe die we hem maar kunnen wensen en hopen op een spoedig herstel.

Ruud Schigt