Corona heeft voor het eerst sinds maanden weer dodelijke slachtoffers geëist in Noord-Holland Noord.

Zowel in Bergen als in Koggenland kwam een inwoner die besmet was met het virus om het leven. De teller met het aantal coronadoden in Noord-Holland Noord sinds de uitbraak medio maart staat op 129.

Besmet

Er zijn vrijdag 68 mensen die positief zijn getest bijgekomen, waaronder twaalf in Alkmaar en elf in Bergen. In Den Helder kwamen er zes nieuwe gevallen aan het licht. In beide gemeenten Schagen en Hollands Kroon nam het aantal besmettingen met vier toe. Op Texel testte een inwoner positief. Het aantal personen dat besmet is of is geweest, komt op 2609.

In het Noordwest Ziekenhuis (NWZ) in Alkmaar zijn momenteel zeventien coronapatiënten opgenomen. Daarvan liggen er twee op de intensive care en worden er vijftien verpleegd op een geïsoleerde afdeling.

Ziekenhuis

Het aantal patiënten met het virus uit Noord-Holland Noord dat sinds het begin van de coronacrisis in het ziekenhuis heeft gelegen, staat op 316.

,,Medewerkers hebben dezer dagen een prestatie van formaat geleverd’’, stelt NWZ-woordvoerster Sanne van Hoolwerff. ,,Het operatieprogramma is voor de volledige 100 procent doorgedraaid. Dat was passen en meten, heeft inzet en flexibiliteit gevraagd, maar als iedereen de schouders eronder zet, zie je waartoe we in staat zijn.’’

Mondkapjes

Het dragen van mondkapjes in het Alkmaarse ziekenhuis is tot dusverre goed verlopen. Van Hoolwerff: ,,Iedereen die komt, draagt ze. Er is geen gedoe geweest, gelukkig gaat het vlekkeloos.’’