Corona geeft dreun aan samenleving

85 nieuwe coronabesmettingen in regio Alkmaar; teller in Noord-Holland Noord sinds uitbraak loopt op naar 2336

De voornaamste ’brandhaarden’ zijn de gemeenten Alkmaar (plus 29), Hoorn (plus 26), Bergen (plus achttien), Heerhugowaard (plus vijftien) en Schagen (ook plus vijftien). Langedijk (elf erbij) en Koggenland (tien extra) zitten ook in de dubbele cijfers.

De teller van het aantal inwoners in Noord-Holland Noord dat sinds de uitbraak medio maart corona heeft of heeft gehad, is opgelopen naar 2336. Het gaat om 1236 gevallen in de regio Alkmaar, 730 in West-Friesland en 370 in de Noordkop.

Ziekenhuis

Het aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis ligt of heeft gelegen, is 313. In het Noordwest Ziekenhuis in Alkmaar liggen momenteel drie mensen met het virus op de intensive care en worden er dertien op een geïsoleerde afdeling verpleegd.

Wat kunnen wij doen?

Als club schrik je daar van, zeker als je kijkt naar de doelgroep die wij zijn, dan staat gevaar hoog in het vaandel, oppassen geblazen. Nog nauwgezetter de regels naleven, handen ontsmetten, looproute volgen. Voel je jezelf niet oké ? veiligheid voor alles en blijf thuis.

Maatregelen werpen vruchten af!

We hebben nog géén berichten gehad dat er iemand ziek is geworden (vanaf juni) en we hopen dat dit zo blijft. De kantine van de SSL is in gesprek met ons en er zal mogelijk een stop op het gebruik van de bar komen. Inhoudelijk wordt er getracht ons wel van een consumptie te blijven voorzien. Onze mogelijkheid van het luik is daar een uitstekend voorbeeld van. Om de kantine te helpen dienen wij dan ook,

Al het lege fust terug te brengen.

Houd deze website in de gaten, wij houden u op de hoogte van de te nemen maatregelen.

Namens het bestuur,

Uw reporter