Clubfinale, de slotdag

Normaal gesproken zou je verwachten dat de berichtgeving tegenwoordig met de digitale snelheid van het licht tot je gaat komen, in de praktijk blijkt dat we als mens ook nog andere verplichtingen hebben en die vragen ook een deel van onze kostbare tijd. Nu Moederdag voorbij is en de kinderen voldaan huiswaarts zijn gekeerd, vind uw reporter het tijd voor een wijntje en wat rust in de tent brengt hem naar de tv om al het belangrijke sportnieuws van de afgelopen dag te aanschouwen. Daarna nog een leuk filmpje kijken en dan naar bed, eh “bed” nee nee, eerst nog maar even vertellen aan de belangstellenden dat de finale waar zij niet bij waren toch wel heel spannend is verlopen.

Met 3 rondes nog te gaan kon er immers nog van alles gebeuren en wie er dan kampioen zou worden was toch echt nog niet duidelijk. Hen Slooves mocht het opnemen tegen Peter Vermeij en ja als die peter ontketend is, dan is er geen goed garen mee te spinnen, Hen verloor in 13 beurten met een moyenne van 3.076 wat op zich niet slecht is maar als je tegenstander 3.69 speelt ben je klaar en geef je de beste man een hand. Arie Rietveld wilde toch nog wel enige rol van betekenis spelen en zette zijn beste beentje voor tegen Jan Bleijendaal, bloed zweet en ……. het kostte 28 beurten en waarachtig Arie won en bleef daarmee in de race voor de titel. Arie Krul wilde zijn kansen op de titel ook nog steeds doen gelden en speelde  een geweldige partij tegen Rico Salari, die zich niet onbetuigd de hoek in liet sturen, het werd dus remise in 19 beurten. Tja en dan blijft Cor Nan als laatste kanshebber over, wat gaat hij doen? spelen tegen Maurits is als het kopen van een staatslot, je weet nooit wat je krijgt en als die man het op z’n heupen krijgt nou berg je dan maar. Ach en daar wordt Cor dan weer niet nerveus van, als je 86 bent maak je jezelf niet meer zo druk en doe je gewoon wat je moet doen en wel in 18 beurten BINGO!!

Ronde 6

Cor Nan tegen Peter Vermeij daar moet je niet teveel werk van maken dacht Cor en knapte peter op in 16 beurten, de partijen worden korter en Cor wil naar huis of niet? Peter zag zijn kans op de titel in rook opgaan.  De 2 Arie’s tegen elkaar en wat gaat het worden, spannend in ieder geval. Arie Krul speelde geweldig en beheerst maar maakte Arie Rietveld daarmee extra gemotiveerd. Arie Krul nog 1 en wat is die vent gevaarlijk, hij was ook niet zenuwachtig maar onder toeziend oog van zijn vrouw miste hij de laatste. Arie Rietveld uit in 19 beurten en behoud van kans op de titel, hij zag wel wat bezweet die Arie (welke?) Hen Slooves tegen Jan Bleijendaal was ook al zo’n korte partij alleen niet voor Hen die echt zijn draai niet kon vinden, Jan uit in 17 beurten en hij vond Hen best aardig of dat andersom ook zo was weet ik niet. Het doet niets af aan de geweldige partij van Jan die daarmee liet zien dat strijd leveren wel aan hem is besteed. Maurits deed wederom zijn best en versloeg Rico in 29 beurten, als het niet gaat zoals het moet dan moet het maar zoals het gaat zij Maurits en dat bleek.

Ronde 7

Cor Nan op de 1e plaats met 10 punten, Arie Rietveld op de 2e plaats met 8 punten. Peter Vermeij en Arie Krul beide 7, het zou dus om de eerste 2 gaan maar ze moesten niet tegen elkaar dus een finale op 2 tafels, dat kan wat worden. Cor Nan tegen Arie Krul en zoals een echte Krul betaamd ga je er vol tegenaan, gemoedelijke knikjes van z’n steun en toeverlaat langs de kant brachten hem naar de overwinning daar waar Cor Nan op 3 punten van de streep was gestrand. Wat had die Krul het moeilijk maar plaats 2 is binnen toch? Arie Rietveld tegen Peter Vermeij, Arie moest winnen om de titel binnen te halen althans de kans te behouden. Die verduvelde lange vent van een Vermeij staat je altijd in de weg, dan weer hier en dan weer daar maar hij wint wel en verknalde Arie zijn titel. Ach verknallen is niet het juiste woord want de beste is toch Cor Nan met z’n 86 jaren de oudste deelnemer, knap hoor. Maurits tegen Jan werd een ware slachtpartij in 31 beurten en daar de beide heren deze partij zo snel als mogelijk wilden vergeten zal ik er ook geen aandacht meer aan besteden, geschiedenis dus. Oh ja, Maurits gefeliciteerd want jij won.

Ik vergeet zowaar de beste partij van het toernooi, Hen tegen Rico in 10 beurten. Geweldige series Rico slechts 3 caramboles te kort. Maar bovenal winst voor Hen die daarmee op gelijke hoogte qua punten kwam met Rico, gebroederlijk onderaan en allebei van de maandagavond, kwamen daar niet de betere biljarters vandaan? ik zal wel verkeerd geïnformeerd zijn.

Een super mooi toernooi met leuke belangstelling zo ook van de dames, we hopen dan ook dat er volgend jaar nog meer belangstelling komt en dat het weer wordt zoals we gewend zijn, druk gezellig en uitermate sportief. Een groot compliment voor de wedstrijdleider die alles in goede banen bracht met leuke prijzen, echt top.

De eindstand met een geweldige kampioen en zeg het alvast want de titel van “mijnheer” heeft hij verdient COR NAN, van de dinsdagmiddag.

Nr Tm Naam Gesp Pnt Car% Car Brt Moy Hs
1 27 Nan Cor 7 10 95.76 181 156 1.160 7
2 56 Krul Arie 7 9 97.70 383 146 2.623 11
3 48 Vermeij Peter 7 9 93.15 313 136 2.301 12
4 122 Rietveld Arie 7 8 93.91 802 149 5.382 30
5 24 Kool Maurits 7 8 92.85 156 153 1.019 6
6 26 Bleijendaal Jan 7 6 84.61 154 156 0.987 8
7 52 Salari Rico 7 3 93.13 339 148 2.290 22
8 68 Slooves Hen 7 3 77.52 369 146 2.527 16