Clubfinale bandstoten door de ogen van Hen Slooves


“Een heel jaar lang “Mijnheer van Langedijk”

Als vertegenwoordiger van de maandagavond mocht ik mee doen met de clubkampioenschappen bandstoten. Door eerst verwelkomt te zijn door de wedstrijdleider Ruud Schigt zijn we van start gegaan.

De eerste partij begon ik tegen peter Vermeij, welke ik won in 17 beurten. Eindstand 38-32. De tweede partij tegen Jan Stoop die 20 caramboles moet maken en ik 38. Jan was geweldig in vorm en begon met een serie van 8 dat schoot al lekker op, en Jan ging ook door met dit geweldige spel en sloot af in 13 beurten. Wel dat was voor mij, even niet lekker.

Vrijdag hadden wij  weer twee partijen, ik begon tegen Jan Korver en daar had ik de boel beter onder controle, het liep goed voor mij en ik won de partij in 19 beurten met 38-28. Daarna een partij tegen Piet Woestenburg, deze man kan goed spelen en daar had ik toch even de bibbers. Maar gelukkig bleef ik heel rustig en won de partij in 24 beurten.

Zaterdag de finale-dag, ik stond er goed voor maar ja dat zegt niets. Er moesten nog 3 partijen worden gespeeld, dus alles was nog mogelijk. De eerste partij van de zaterdag was tegen Nico Zijp, een spannende strijd die gelijk opging, maar ik maakte als eerste de 38 caramboles vol. Nu nog de na-beurt voor Nico en ja ook hij maakte de laatste 2 en de remise was een feit.

Daarna de wedstrijd tegen Rob Wijker, dat liep voor mij niet echt lekker. Maar ik leek wel een diesel, langzaam op gang gekomen ging beter lopen, ik won de wedstrijd op het nippertje met 38-16. Rob moest er 17!!

Etenstijd werd er gezegd, we kregen we een heerlijke broodmaaltijd in het sportcafé aangeboden door de club, goed verzorgd hoor! Even uitzakken en tot rust komen waarna we terug naar de zaal begonnen aan de finale partijen om 19.00 uur. Er waren drie kanshebbers, Peter Vermeij, Nico gruis en ondergetekende.

Mijn laatste partij ging tegen Nico Gruijs en die wedstrijd was erg spannend, de wedstrijdzenuwen waren wel degelijk aanwezig. Ondertussen had ik al gezien dat Peter Vermeij zijn partij had gewonnen, dus ik moest deze partij winnen anders werd ik derde in plaats van eerste. Maar het liep goed voor mij ik won nipt met 38-28 Nico moest er 30. Dus Clubkampioen!!

Het was een gezellig toernooi, met een leuk publiek en een goede organisatie.

Allemaal bedankt.

Hen Slooves.