C2 team Kampioen van Nederland

C2 team Kampioen van Nederland

Het team van Johan Schaddenhorst heeft in Nieuwegein de Nationale titel behaald. Namens de hele vereniging willen we hun feliciteren met dit geweldige resultaat. Tijdens de komende jaarvergadering zal het gehele team in het zonnetje worden gezet. Onderstaand een verslag dat door Ton Kuiper is ingestuurd. Bij deze wil ik alle leden er nogmaals op wijzen om foto’s, wedstrijdverslagen e.d. aan te leveren zodat we deze op onze site kunnen plaatsen.

 

Landskampioenschap Klasse C2

(natuurlijk wel betracht; echter nooit gedacht; toch beker in de wacht)

 

De KNBB begint de uitnodigingsbrief met de volgende passage: ‘Allereerst namens het bestuur van de KNBB proficiat met de plaatsing van uw team voor de landsfinale! Het feit dat van de bijna 5000 teams die zich aan het begin van het seizoen inschrijven voor de landscompetitie er zich slechts 76 plaatsen voor de landsfinale geeft wel aan hoe groot die prestatie op zich al is’.

Nou daar sta je dan  met je team ‘Sombroek 4’ (met de spelers Piet Zijp, Johan Schaddenhorst, Jan Beemsterboer en Ton Kuiper)  in Nieuwegein om de landsfinale te spelen. Een beetje van, jongens wat kan ons nu nog gebeuren. Het is al mooi dat we hier zijn. Wat hebben we te verliezen! Dat dachten we ’s morgens om 08.15 uur bij het eerste bakkie koffie. Pakweg 10 uur later dachten we er heel anders over. Het is nu of nooit. Voorronde gespeeld, eerste geworden in de poule. Halve finale gespeeld én gewonnen. Waarachtig we zitten in de finale. Niets meer van het ochtendidee van wat hebben we te verliezen. ALLES valt er te verliezen als  we nu niet doorpakken en de titel veroveren.

Tot op het bot gemotiveerd betreedt je de arena om je huid duur te verkopen. En pats daar sta je ineens met die joekel van een beker in je handen. Hoe wonderlijk kan het toch gaan. Natuurlijk speelden we et hele seizoen , voor ons niveau, al puik. Eerste in poule B van de Klasse C2. Strijd aangegaan om het districtskampioenschap met de winnaar van poule A, zijnde Sombroek 3. Met overtuiging deze broederstrijd  gewonnen. Op naar het gewestelijk kampioenschap in Hoorn.  Helaas, door vakanties nog maar twee teamleden beschikbaar. Gelukkig was  biljart collega Barry Floris  bereid om ons team weer aan te vullen tot de minimale sterkte van drie spelers. Worden daar zowaar tweede van het gewest. In de finale verloren van het team ‘Onder Ons ’67’. Maarrr, wie het laatst lacht……..! Zij gewestelijk kampioen, wij een goede tweede. Verrassend dat wij als  nummer twee ook naar de landsfinale mocht gaan.

En daar geschiedde dus het wonder. Wij, uit de Langedijk, slaan genadeloos toe. Maar bovenal we speelden de finale tegen niemand minder dan het team ‘Onder Ons ’67’. Ja dus, het team die ons om de gewestelijke titelstrijd versloeg. Hoe zoet kan dan de wraak zijn als je op het moment suprême in de allerbelangrijkste wedstrijd die je speelt en waarschijnlijk nooit meer zal spelen , als je dan die mannen van tafel speelt.

Je bent helemaal leeg als je ’s avonds naar huis gaat. Maar gelukkig vult de landsbeker die leegte volledig.

 

Namens team Sombroek 4,

Ton kuiper.