C 1, Sombroek 2 eerst vervoering, daarna deceptie

Het nieuwe teamcompetitie-seizoen is nog maar pas van start, en nu al gebeuren er dingen die we niet hadden kunnen bevroeden, of wel? Het vorige seizoen begon slecht en er moest gewend worden aan elkaar. Langzamerhand verloren we onze schroom en hebben we de schouders eronder gezet, tanden laten zien en eindigden als “onbereikbare” eerste van de poule. Niet meer in te halen door een ieder team dat deelnam in die poule, finale in het gewest, dat was zeker. En toen……. CORONA, verdo…… Wat een deceptie, maar niet getreurd, volgend jaar weer een kans. We hebben tenslotte Marco Hink bereid gevonden ons team te versterken, dat is echt een kanjer, dus C 1, kijk uit.

De 1e wedstrijd verloren met 6-8 van Turnlust, die jongens staan wel erg laag ingedeeld of speelden toevallig nu, de sterren van de hemel. Dan de 2e wedstrijd tegen het altijd gevaarlijke team van de Liefhebber, ook zij bleken te zwaar alhoewel er door ons geweldig werd gespeeld, Marco Hink won z’n eerste partij tegen Gerard Lenting in 10 beurten ( moyenne 12.00 ) en Cor ter Burg speelde boven verwachting maar verloor van de oude crack Kees Vlaar die met z’n 84 jaren een spel op tafel legt van de bovenste plank. Dan Ruud tegen Ren Dekker, Ren kwam niet in z’n spel en Ruud won keurig in 20 beurten ( moyenne 4.00)

De tweede helft verloren zowel Marco als Cor, de tegenstanders waren ontketend en niet te stoppen. Alle druk op Ruud z’n schouders om toch 2 punten binnen te halen, maar het lampje ging uit, de druk was te groot, onnodig verlies was het resultaat.

De ontknoping, Marco is als “nieuweling” in de C 1 te laag ingeschaald, op de club maakt hij er 105, speelt in de 1e klas 120 caramboles, en dat moyenne is gebruikt om hem in te schrijven. Het nu behaalde moyenne van 7.49 is dermate hoog dat het systeem van de bond heeft ingegrepen.

Resultaat, de winstpartijen van Marco zijn omgezet in verliespartijen, de te maken caramboles werden verhoogd van 120 naar 160. Cor zal uit moeten kijken, hij is in moyenne gestegen van 4.596 naar 6.459. Een voordeel, hij is géén nieuwe speler en wordt aangepast halverwege het seizoen. Volgens mij wil hij Arie voorbij en Semi kopman worden. Ruud blijft dromen van 90 caramboles maar komt nog een stukje tekort.

Je zou haast denken dat er alles aan gedaan wordt om te voorkomen dat wij wederom bovenaan de ranglijst gaan komen. Jammer voor een ieder, wij zijn door deze perikelen alleen maar sterker geworden en gaan er nog harder tegenaan. Beste Biljartvrienden in de C 1, kijk uit, we komen er aan.

Teamleider Ruud Schigt