Bison(kit)

Het blijft altijd gezellig op de dinsdagochtend. Vooral als de leiders even niet aanwezig zijn. Dan kunnen we even voor ons zelf klooien met keu en ballen. Als dan Dirk binnendruppelt en meldt dat Nico niet komt omdat hij na een roerige verjaardag de rotzooi thuis moet opruimen ( zo gaat het verhaal de ronde, sorry Nico) komen al snel te bekende termen weer naar boven. Skeef, dikte en trekken.

Maar nu hebben we een variant gevonden. Want wat is nu een Bison-keu.

Een bison-keu???

Ja, inderdaad. Een Bison-keu. Tenminste daar hebben sommige spelers wel iets van vernomen. De keu met Bisonkit gaat al snel over het biljart maar dat is het niet. Nee, ze bedoelen natuurlijk de bekende Buffalo-keu. Want daar zitten de caramboles in. 

Dat hebben we vernomen van enkele bekende biljarters van onze vrijdagmiddag-club. Als je met dit merk keu speelt dan

 vliegen de punten je om de oren. Dus wat doen we nu….. Nee natuurlijk niet. Ik blijf gewoon met me eenvoudige originele Snip-Europe  spelen. Ik blijf mijn oudje trouw. Laten alle Ceulemans, Buffalo’s en Caudron’s maar bij de verkoper. 

Misschien eens een ander toppie, ietsje van rond de 11 mm. En dan geconcentreerd spelen. Dan komen de punten vanzelf.

Dank je wel, Dirk. Iets meer door de knieĆ«n, goed kijken en denk aan de dikte. En…..raak. Met dank aan die andere Dirk (Snip)

Herman Wijte

Ps. Wordt het niet een keertje tijd dat die zonnepanelen nu eindelijk eens op het dak belanden, Dirk. En, en dat verhaal gaat ook de ronde, staat een stoel bij de meterkast. Daar houdt Dirk de stand bij van de zonneopbrengst. Je hoort het geld al rammelen gelijk de opbrengst uit een speelautomaat.