Bijzondere inzichten?

Uw reporter kon natuurlijk niet bevroeden dat het weer om zou slaan, of toch wel? Als je dan in het kader van de winter een stukje schrijft wordt je weer verrast door “het weer”. Aanstaand weekeinde zal Nederland er een stukje anders uitzien, wit en gezellig met veel speelplezier. Echter onze leden zullen er gezien hun leeftijd toch wel om moeten denken (de jongere daar gelaten) glibberen en glijden op straat en de stoep. Kijk goed uit, krijgt corona je er niet onder, dan zal de gladheid er toch ook een poging toedoen je het lastiger te maken dan je lief is.

Thuishulp inschakelen

Tja dat is misschien nog niet zo’n verkeerd idee, links en rechts zijn er verschillende instanties die graag een hand uit de mouw zullen steken en je het graag een beetje makkelijker maken te manoeuvreren om het huis. Laat de boodschappen bezorgen en ga er niet zelf op uit is een welgemeende tip.

Elfstedentocht?

Ha, dat zou met recht een giller zijn als het gebeurd, dikke vorst is voorspeld en menig schaatsliefhebber is nu al van slag. Materiaal wordt nagekeken en geprepareerd, je weet maar nooit is het credo. Mocht het toch zover komen dan zal ik proberen mijn voorspellende gave uit te breiden. Op het gebied van biljarten is er toch wel iemand nodig die de tegenstanders gaat observeren en beoordelen. Mogelijke winstpunten kunnen dan alvast worden genoteerd en tegelijkertijd kunnen we bekijken welke tegenstander we op voorhand kunnen beïnvloeden en daar dan ook punten vandaan gaan halen voor de eindoverwinning.

Februari 2021 memorabel?

We gaan het hopen, iets positiefs hebben we nodig, oer-Hollandse gezelligheid voorop. Kinderen uitgelaten door de straat zien banjeren, opa en oma achter het raam genietend en denkend aan hun jeugd toch maar de jas aan en daar waar mogelijk meedoen. Vervolgens in tijd van een half uur naar binnen, jas uit en koffie zetten. Conditie is toch een raar ding waar ik vroeger genoeg van had. Zal ik dan ook maar de chocolademelk klaarzetten? ze zullen het vast lekker vinden. Oh ja, de slede opgezocht en in de auto gezet, vandaag naar m’n zoon brengen want die heeft er nog geen, sneeuw echte sneeuw is zooooooo lang geleden.

Fijn weekend allemaal

uw reporter